Studená vegan avokádovo uhorková polievka s citrónovým tymiánom

osvieženie v horúce dni

  • 1 šalátová uhorka
  • 1/2 avokáda
  • 1 vegan kyslá smotana Soyka 200 ml
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • citrónová šťava
  • soľ, ružové korenie celé
  • citrónový tymián/medovka/mäta
  • olivový olej

Výborná chuť studenej polievky do horúcich dní. Uhorku a avokádo si očistíme, nakrájame na kúsky vo vyššej nádobe rozmixujeme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, kyslú vegan smotanu, soľ, citrónovú šťavu a opäť rozmixujeme na hladký krém. Podľa potreby dochutíme. Servírujeme vychladené v miskách, alebo pohároch, ozdobené lístkami citrónového tymiánu, guličkami ružového korenia, pokvapkané olivovým olejom a kúskami avokáda, či uhorky. Môžme pridať aj lístky sviežej medovky/mäty.

Množstvo

2-4 porcie

Čas prípravy

10 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *