Budha miska zdravá miska

Chutné a vyvážené jedlo nasýti a vyživý

  • 250 g čiernej ryže
  • 1 balenie mrazené edamame zelené sójové bôby
  • uvarený cícer
  • 1 avokádo
  • zelenina (uhorka, reďkovka, hráškové výhonky)
  • 1 tofu na gril s tymiánom/ chilli
  • opekané slnečnicové semienka
  • bazalka
  • na zálievku
  • 2 PL olivový olej
  • 1 CL sezamový olej
  • 1 CL horčice
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 CL medu/sirupu
  • mletý zázvor
  • citrónová šťava

Čiernu ryžu uvaríme v mierne slanej vode, čas varenia približne 25 minút. Medzitým si na panvičke opečieme nadrobno nakrájané tofu na gril a odstavíme. Použijeme uvarený cícer a edamame – zelené sójové bôby, ktoré sa len krátko povaria 3-4 minútky, alebo sa opečú na panvičke. Následne si pripravíme chutnú zálievku z oleja, sezamového oleja, sójovej omáčky, horčice, medu a citrónovej šťavy, vymiešame. Avokádo očistíme nakrájame na tenké plátky a vytvoríme avokádovú ružu. Do misky vkladáme najskôr čiernu ryžu, na ktorú ukladáme po kôpkach cíceru, opekaného tofu, edamame a na plátky nakrájanú čerstvú zeleninu podľa vlastnej chute. Nakoniec prisypeme nasucho opečené slnečnicové semienka. Ozdobíme bylinkami a malou lyžičkou celé zalejeme pripravenou zálievkou a podávame. Jedlo chutí skutočne výborne, zasýti a dodá telu potrebné živiny a je rýchlo pripravené- Budha misky môžete podávať v akejkoľvek forme vegan vegetarian, alebo s mäsom, kto čo uprednostňuje a komu čo chutí. Dôležité je, aby boli zastúpené celozrnné obilniny, bielkoviny, zdravé tuky, čerstvá zelenina, omáčka/zálievka a bylinky. Dobrú chuť.) Do SJ započítavame ryžu.

Množstvo

2 porcie

Čas prípravy

30 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *