Vegan zmrzlina – slaný karamel

Výnimočná chuť,rýchla príprava

  • 2 ks cocomas (kokosový krém) dostať v obchodoch so zdravou výživou 2 SJ
  • 2 PL kokosový cukor 2 SJ
  • 2 PL kryštál. stévia 1: 1 (Natusweet) dostať v lekárňach
  • štipka soli
  • nasucho opekané lúpané mandle nasekané na jemno
  • mäta na ozdobu

Kokosový krém dáme vychladiť. V kastróliku si pomaly zahrejeme kokosový cukor a stéviu, kým sa neroztopí. Pridáme 2 štipky soli – pomedzi prsty. Odstavíme z ohňa a preložíme. Kokosový krém si vyšľaháme vo vyššej nádobe do polotuha. Pridáme roztopený slaný karamel a ešte chvíľku spolu šľaháme. Ochutnáme, či je krém dochutený. Ak áno, prelejeme ho do dózy, posypeme ho nasucho opekanými mandľami, pokvapkáme zvyškom karamelu, vymiešaného s troškou krému/mlieka. prikryjeme igelitovým sáčkom a vložíme do mrazničky na min.4 hodiny. Zmrzlina by mala ostať pekne mäkká a ľahko naberateľná. Podávame ju ozdobenú mätou. Prekvapí vás jej jemná a výnimočná chuť a jednoduchá, rýchla príprava. Dobrú chuť.) zo 4 porcií – 1 porcia – 1SJ

Množstvo

3-4 porcie

Čas prípravy

10 minút bez mrazenia

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *