Vegan paella s čiernou ryžou

skvelé jedlo, plné vitamínov

  • 250 g čiernej ryže
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok biela špargľa
  • 8 hlavičiek čerstvých šampiňónov
  • 2 mrkvy
  • 1 kukurica bonduelle
  • 1/2 balíka mrazených edamame zelených sójových bôbov
  • 1/2 červenej papriky
  • 1 paradajka
  • citrón – plátky
  • zeleninový bujón
  • soľ
  • kurkuma
  • tymián
  • rozmarín
  • olivový olej

Čiernu ryžu premyjeme a dáme variť do mierne slanej vody približne 25 – 30 minút. Medzitým si na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú šalotku s cesnakom, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny a papriku. Ďalej koreniny, podlejeme zeleninovým bujónom, aby sme prekryli šampiňóny s mrkvou a povaríme do zmäknutia. Ku koncu varenia pridáme na kúsky nakrájanú bielu špargľu, edamame bôby, kukuricu a paradajku. Dochutíme soľou a odstavíme. Uvarenú ryžu opatrne pridávame k zeleninovej zmesi a zľahka premiešame. Servírujeme na tanieri s plátkami citrónu, ozdobené bylinkami, alebo petržlenovou vňaťkou. Do SJ započítavame čiernu ryžu a množstvo kukurice. Dobrú chuť:)

Množstvo

2 porcie

Čas prípravy

35 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *