Šalát z pečenej repy, avokáda, pomaranča a lieskových orechov

výživný a chutný šalátik

  • 8 ks červenej repy
  • 1 avokádo
  • 1 pomaranč
  • citrónová šťava
  • 250 g lúpané lieskové orechy
  • rukola, reďkovkové výhonky
  • soľ, farebné korenie
  • olivový olej

Červenú repu umyjeme, ošúpeme, jemne osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na približne 45 minút, alebo kúpime už uvarenú, vákuovo balenú repu. Medzitým pomaranč zbavíme šupky aj bielej vnútornej časti a nakrájame na mesiačiky zbavené šupky. Avokádo rozrežeme na polovice, pokvapkáme citrónom a nakrájame na pásiky. Lieskovce nasucho opražíme na panvičke do zlatista. Rukolu prepláchneme. Na tanieri servírujeme mesiačiky pečenej repy, prekladané plátkami pomaranča a avokáda. Celé pokvapkáme olivovým olejom za studena lisovaným a zvyškom pomarančovej šťavy. Dozdobíme rukolou a reďkovkovými výhonkami. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Podávame ako predjedlo, alebo ľahkú večeru. Dokonalá chuť,ktorá vás prekvapí.)

Množstvo

2-3 porcie

Čas prípravy

50 minút

Náročnosť

nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *