Kuracie kari s cukinou

chutné jedlo pre milovníkov mäsa

  • 6 ks kuracie stehná vykostené
  • 2 menšie cukiny
  • 1 cibuľa
  • olivový olej na teplú úpravu
  • 1 zeleninový bujón
  • kari, kurkuma, vegeta natural
  • grilovacie korenie
  • 1 – 2 PL kečup, cherry paradajky 5-6 ks
  • kokosová smotana na varenie
  • chilli
  • koriander, petržlenová vňať
  • plátok limetky
  • cestovina (linguine, udon rezance,špagety)
kuracie kari s cukinou

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji speníme do zlatista. Kuracie stehná umyjeme, nakrájame na kúsky, posypeme grilovacím korením a pridáme k cibuľke, chvíľu spolu opekáme. Prikryjeme. Pridáme na kúsky nakrájanú cukinu, zeleninový bujón a zalejeme trochou horúcej vody, podusíme približne 20 minút. Potom pridáme kurkumu, kari, 2 PL kečupu, cherry paradajky nakrájané na polovice. Ešte chvíľu spolu povaríme. Na záver primiešame kokosovú smotanu na varenie a dochutíme čerstvým koriandrom, alebo petržlenovou vňaťou. Na tanieri dozdobíme plátkom limetky. Servírujeme s cestovinou, alebo ryžou. Do SJ započítavame cestovinu. 40 g =1 SJ.

Množstvo

3-4 porcie

Čas prípravy

35 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *