Crostini s karamelizovanou cibuľkou, hubami na víne a prepeličím vajíčkom

pre najväčších gurmánov

  • 2 celozrnné bagety nakrájané na kúsky
  • 2 ks červená cibuľa
  • 500 g čerstvé lesné hríbiky ( šampiňóny)
  • 60 ml červeného suchého vína
  • cesnak čerstvý/granulovaný
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • plátky masla
  • prepeličie vajíčka
  • soľ
  • petržlenová vňať na ozdobu

Čerstvé huby umyjeme, nakrájame na tenké pásiky. Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom, pridáme čerstvé nakrájané huby, osolíme, pridáme nakrájané strúčiky cesnaku/granulovaný cesnak a plátky čerstvého masla. Zapekáme v rúre pri 180 stupňoch približne 20-25 minút, v polovici pečenia prilejeme 60 ml červeného vína a pridáme natrhaný čerstvý tymián. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, osolíme a na strednom plameni opekáme za stáleho miešania. Tento proces môže trvať približne 20-25 minút. pred koncom pečenia cibuľu pokvapkáme červeným vínom a odstavíme. Mala by byť pekne opečená- skaramelizovaná. V druhej panvici si pripravíme volské oká z prepeličích vajíčok. Nakoniec bagety nakrájame na tenké plátky a ohriankujeme v hriankovači. Ešte teplú skaramelizovanú cibuľku vrstvíme na crostini, pridáme opečené huby a na záver volské oko z prepeličích vajec. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame ešte teplé. Chutia vynikajúco, podávame ako malé predjedlo s červeným vínom.) Do SJ započítavame bagety. 20g – 1 SJ

Množstvo

20 kúskov

Čas prípravy

45 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *