Linguine s hríbikovo pórkovou omáčkou

niečo pre gurmánov

  • 250 g linguine
  • soľ, korenie
  • 300 g šampiňóny
  • cesnak čerstvý/granulovaný
  • 1-2 kocky syrokrému light
  • 1 smotana na varenie
  • 1 pór
  • olivový olej na teplú úpravu
  • petržlenová vňať, chilli
linguine s hríbikovo pórkovou omáčkou

Šampiňóny umyjeme nakrájame na plátky, taktiež aj pór riadne umyjeme a nakrájame na kolieska. v dvoch panviciach rozohrejeme oliv.olej. Do jednej pridáme šampiňóny, cesnak, osolíme a podusíme do mäkka. V druhej opečieme do mäkka jemne osolený pór. cca 8-10 minút. Pór odstavíme z plameňa a necháme na teplom mieste. K hríbikom pridáme kocky syrokrému ligt a zamiešame, kým sa syr neroztopí. Potom ponorným mixérom rozmixujeme( nie je nutné). Na záver pridáme smotanu na varenie a premiešame, nech sa omáčka pekne prepojí. Linguine uvaríme v osolenej vode al dente. Zlejeme z vody, preložíme do teplého hrnca, pokvapkáme olivovým olejom a zamiešame. Servírujeme na tanieri s hubovou omáčkou, duseným pórkom a petržlenovou vňaťou. Podávame s pohárom suchého červeného vína. Do SJ započítavame cestovinu – 40g =1 SJ. Dobrú chuť.)

Množstvo

2 porcie

Čas prípravy

35 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *