Baklažánová omáčka s cestovinou

VYNIKAJÚCA CHUŤ

  • 2 – 3 baklažány
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks petržlen
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 drvené paradajky v konzerve (alebo čerstvé olúpané paradajky 6ks)
  • 100 % paradajková šťava cca 500 ml
  • zeleninový bujón 2 kocky
  • 100 ml vody
  • nové korenie 6-8 guličiek
  • bobkový list 1-2 ks
  • olivový olej na teplé použitie
  • tymián, soľ, bazalka
  • tofu/mozzarella
  • cestoviny

Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska, posolíme a necháme odležať. Medzitým si nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlen. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu s cesnakom, postupne pridávame mrkvu, petržlen a chvíľu spolu opekáme. Ďalej pridáme paradajky z konzervy, paradajkovú šťavu, zeleninový vývar a spolu povaríme. Vypotený baklažán prepláchneme vodou, osušíme, posypeme tymiánom a na troške olivového oleja, ho opečieme z oboch strán. Potom ho pridáme k paradajkovej zmesi a spolu povaríme do zmäknutia. Na záver dochutíme bazalkou, alebo vňaťkou. Podávame s tofu/mozzarellou a cestovinou. Dobrú chuť.) Do SJ započítavame paradajky, paradajkovú šťavu, mrkvu a cestovinu. Cestovina 40 g – 1SJ, mrkva 136g- 1 SJ, paradajky/paradajková šťava 250 g – 1 SJ.

Množstvo

4-5 porcií

Čas prípravy

40 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *