VYNIKAJÚCA CHUŤ
- 2 – 3 baklažány
- 2 ks mrkvy
- 1 ks petržlen
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 drvené paradajky v konzerve (alebo čerstvé olúpané paradajky 6ks)
- 100 % paradajková šťava cca 500 ml
- zeleninový bujón 2 kocky
- 100 ml vody
- nové korenie 6-8 guličiek
- bobkový list 1-2 ks
- olivový olej na teplé použitie
- tymián, soľ, bazalka
- tofu/mozzarella
- cestoviny
baklažánová omáčka s cestovinou
Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska, posolíme a necháme odležať. Medzitým si nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlen. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu s cesnakom, postupne pridávame mrkvu, petržlen a chvíľu spolu opekáme. Ďalej pridáme paradajky z konzervy, paradajkovú šťavu, zeleninový vývar a spolu povaríme. Vypotený baklažán prepláchneme vodou, osušíme, posypeme tymiánom a na troške olivového oleja, ho opečieme z oboch strán. Potom ho pridáme k paradajkovej zmesi a spolu povaríme do zmäknutia. Na záver dochutíme bazalkou, alebo vňaťkou. Podávame s tofu/mozzarellou a cestovinou. Dobrú chuť.) Do SJ započítavame paradajky, paradajkovú šťavu, mrkvu a cestovinu. Cestovina 40 g – 1SJ, mrkva 136g- 1 SJ, paradajky/paradajková šťava 250 g – 1 SJ.
4-5 porcií
40 minút
Nízka
Posledné komentáre