Kapustová pomazánka s pekan orechami

ZDRAVÉ ZOBKANIE

  • 1/4 červenej kapusty
  • za hrsť pekanových orechov
  • 100 g smotanový syr typu Philadelpia/Lučina/bánovecká syrová nátierka
  • 2 PL majonéza light/rastlinná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • citrónová šťava
  • soľ, farebné korenie

Na panvičke nasucho opečieme orechy. Potom ich spolu s nakrájanou kapustou (hlúbik odstránime), cesnakom, syrom a majonézou rozmixujeme do hladkej hmoty. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a farebným korením. Podávame s tmavým pečivom a opekanými orechami, dozdobíme vňaťkou. Dobrú chuť.) Do SJ započítavame celozrnný chlieb 20 g – 1SJ.

Množstvo

asi na 6 plátkov chleba

Čas prípravy

15 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *