Teplý šošovicový šalát s balkánskym syrom a čiernymi olivami

ĽAHKÝ A ZDRAVÝ

  • 250 g hnedej (zelenej šošovice)
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • ghee maslo/olivový olej na teplé použitie
  • 150 g balkánskeho/kozieho syra
  • čierne olivy
  • petržlenová vňať
  • soľ, farebné korenie/ vegeta natural
  • 2 PL olivového oleja za studena lisovaného
  • 1 PL octu balsamico
  • šťava z 1/2 bio citróna

Šošovicu premyjeme, namočíme a potom v mierne slanej vode uvaríme do mäkka. Medzitým si na panvičke rozohrejeme ghee maslo/oliv.olej, pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a nahrubo nastrúhanú mrkvu. Posolíme, okoreníme a za stáleho miešania opečieme, potom prikryjeme a ešte chvíľku podusíme. Pripravíme si zálievku z olivového oleja za studena lisovaného s octom balsamico a citrónovou šťavou. Uvarenú šošovicu zlejeme z vody a pridáme ju k mrkvovo cibuľovej zmesi. Zľahka zamiešame. Na tanieri ju servírujeme s nakrájaným syrom a olivami, pokvapkané zálievkou, ochutené citrónom a petržlenovou vňaťou. Šalátik je chuťovo výborný a navyše zdravý. Dobrú chuť:) Do SJ započítavame šošovicu v uvarenom stave. 58 g – 1 SJ.

Množstvo

3-4 porcie

Čas prípravy

25 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *