Špenátový hummus

SVIEŹI A ZELENÝ

  • 1 plechovka cíceru 400g
  • 1/2 vaničky čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL tahini pasty
  • olivový olej za studena lisovaný
  • soľ
  • farebné korenie
  • šťava z 1/2 citróna
  • avokádo
  • sezamové semienka
  • listy špenátu/ vňaťky/koriandru na ozdobu

Cícer zlejeme z nálevu, presypeme do mixéra, pridáme olej, tahini, strúčiky cesnaku, špenátové listy, (niečo si necháme na ozdobu), citrónovú šťavu a rozmixujeme na hladkú hmotu, osolíme a okoreníme. Podávame s pitou, pokvapkané olivovým olejom, s opekaným falafelom, avokádom, opekanými sezamovými semienkami a bylinkami. Chutí aj s paradajkou a šalátovou uhorkou. Dobrú chuť:)

Množstvo

4 porcie

Čas prípravy

10 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.