Steak z červenej kapusty s kozím syrom, medom a orechami

DOKONALÁ CHUŤ A VZHĽAD

  • červená kapusta nakrájaná na plátky hrubé ako palec 300g
  • 3 PL olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • citrónová šťava z 1/2 citróna
  • soľ, farebné korenie
  • 150 g mäkký kozí syr (ak nemáte, môže byť aj zrejúci vymiešaný s ricottou)
  • nasucho opekané orechy (ľubovolné)
  • 2 PL medu
  • granátové jablko
  • bylinky

Kapustu umyjeme zbavíme vrchných vrstiev listov a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5cm. 1 plát-1 porcia. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Z olivového oleja, prelisovaného/nasekaného cesnaku a citrónovej šťavy si pripravíme zálievku, pridáme soľ a farebné korenie a každý steak ním potrieme. Zálievka sa dostane medzi jednotlivé vrstvy kapusty a pekne nám ju ochutí. Takto pripravené steaky dáme piecť do rúry pri 180 st. na 40 minút. Medzitým, ako sa kapusta pečie si na panvici nasucho opečieme orechy, môžme použiť podľa chuti, makadamové orechy, pekan orechy, lieskovce…a mäkký kozí syr, ktorý si nakrájame na plátky. Po 40 minútach kapustu vytiahneme, natrieme kozím syrom, pokvapkáme medom, posypeme orechami a pečieme ďalších 5 minút. Vytiahneme, dozdobíme jadierkami granátového jablka a čerstvými bylinkami. Podávame s čerstvým celozrnným pečivom a pohárom červeného vína. Do SJ započítavame pečivo 20g – 1SJ. a med 1 PL- 1 SJ. Dobrú chuť.)

3 porcie

Čas prípravy

45 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.