Lúskové kari

  • 1 kg mladých čerstvých lúskov
  • 1-2 cukety
  • zeleninový bujón
  • kurkuma
  • kari
  • chilli
  • 1 cibuľa
  • 1 batát
  • cherry paradajky 6-8ks
  • olivový olej na teplé použitie
  • kokosové mlieko
  • natur vegeta/soľ
lúskové kari

Mladé lúsky očistíme – orežeme konce z oboch strán a nakrájame na menšie kúsky, uvaríme v slanej vode približne 10minút. Medzitým si očistíme cibuľu, cuketu a batát, Cibuľu nakrájame na drobno, cuketu a batáty na kolieska. Cibuľku speníme na olivovom oleji, pridáme kurkumu, kari a asi minútku osmažíme Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu a batát a krátko opečieme. Podlejeme 150 -200 ml zeleninovým vývarom a varíme do mäkka. Lúsky scedíme a preložíme k cuketovej zmesi a ďalej spolu povaríme s paradajkami. Na záver pridáme 150 ml kokosového mlieka, dochutíme soľou/vegetou a chilli. Podávame s basmati ryžou a zeleninovými koftami, alebo opečeným smaženým/údeným tempehom. Dobrú chuť.) Vhodné pre diabetikov. Do SJ započítavame ryžu a batát.

Množstvo

4 porcie

Čas prípravy

40 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *