- 1 kg mladých čerstvých lúskov
- 1-2 cukety
- zeleninový bujón
- kurkuma
- kari
- chilli
- 1 cibuľa
- 1 batát
- cherry paradajky 6-8ks
- olivový olej na teplé použitie
- kokosové mlieko
- natur vegeta/soľ

Mladé lúsky očistíme – orežeme konce z oboch strán a nakrájame na menšie kúsky, uvaríme v slanej vode približne 10minút. Medzitým si očistíme cibuľu, cuketu a batát, Cibuľu nakrájame na drobno, cuketu a batáty na kolieska. Cibuľku speníme na olivovom oleji, pridáme kurkumu, kari a asi minútku osmažíme Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu a batát a krátko opečieme. Podlejeme 150 -200 ml zeleninovým vývarom a varíme do mäkka. Lúsky scedíme a preložíme k cuketovej zmesi a ďalej spolu povaríme s paradajkami. Na záver pridáme 150 ml kokosového mlieka, dochutíme soľou/vegetou a chilli. Podávame s basmati ryžou a zeleninovými koftami, alebo opečeným smaženým/údeným tempehom. Dobrú chuť.) Vhodné pre diabetikov. Do SJ započítavame ryžu a batát.
4 porcie
40 minút
Stredná
Posledné komentáre