Morčacie rezne s chrumkavou kôrkou, cesnakom a bylinkami, opekané šampiňóny a zemiakovo syrové kroketky

VYVÁŽENÁ CHUŤ

  • 500g morčacie prsia nakrájané
  • 1 údený oštiepok 335 g
  • 1 staršie pečivo
  • 2 vajíčka
  • 75g nasekaných pekanových orechov
  • čerstvý tymián
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • olivový olej na teplé použitie
  • 1 cibuľa
  • 500g śampiňóny
  • 500 g uvarených zemiakov
  • 2 vajíčka

Morčacie rezne umyjeme, jemne osolíme, pridáme nasekaný tymián, olivový olej a necháme marinovať. Medzitým si pripravíme chrumkavú kôrku-orechy a pečivo nasekáme na menšie kúsky, polovicu oštiepka nastrúhame nahrubo, pridáme rozšľahané vajíčka, roztlačený cesnak a zamiešame. Mala by nám vzniknúť hustejšia syrovo orechová hmota. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a na olivovom oleji speníme do zlatista. Pridáme umyté a očistené šampiňóny, posolíme, zamiešame, chvíľu opekáme za stáleho miešania. Pridáme trošku vody a 1/2 zeleninového bujónu a ´podusíme do mäkka približne 35 minút. Zemiaky očistíme a nakrájame na štvrťky. Uvaríme v slanej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Roztlačíme, pridáme nastrúhanú druhú polovicu oštiepka, podľa chuti dosolíme a zamiešame. Mokrými rukami vytvarujeme rovnako veľké guličky, ktoré obalíme vo vajíčku a vyprážame na rozohriatom oleji do zlatista. Marinované rezne sprudka opečieme z oboch strán, potom preložíme do pekáča, na každý rezeň nanesieme syrovo orechovú hmotu a pečieme v rúre prikryté pri 180st. približne 25 minút. Na tanieri vrstvíme šampiňóny s cibuľkou a výpekom, morčacie rezne s chrumkavou kôrkou a dozdobíme čerstvým tymiánom. Doplníme zemiakovo syrovými kroketkami a podávame. K tomuto jedlu odporúčame podávať pohár bieleho Pinot gris. Dobrú chuť.) Do SJ započítavame zemiaky- 53 g- 1SJ a 1 biele pečivo -3SJ. Aj keď sa zdá byť recept trošku časovo náročný, jeho chuť vás isto očarí.

Množstvo

4 -5 porcií

Čas prípravy

90 minút

Náročnosť

stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *