Makovo slivkový koláč s mrveničkou a orechami

  • 240g hladká špaldová múka 16 SJ
  • 2PL kokosový cukor/kryštál stévia s erythritolom
  • štipka soli
  • 1/2 bal.kypriaceho prášku na pečenie bez fosfátov
  • 1vajíčko
  • 80-100ml vlažného mlieka necelá 1/2SJ
  • 20g zmäknutého masla
  • 500g čerstvé zrelé slivky 70g 1SJ
  • kryštál stévia
  • mletá škorica
  • 150-200g mletého maku 4SJ
  • trochu mlieka 1/2SJ
  • 1ks bio vanilkový cukor 1SJ
  • 1-2kv doterra lemon olej/strúhaná bio citrónová kôra
  • za hrsť nasekaných pekanových orechov

Najskôr si pripravíme makovú plnku. Mak pomelieme, preložíme do hrnca, pridáme mlieko, vanilkový cukor, stéviu/kokos.cukor a 1 -2 kvapky citrónového oleja/nastrúhanú bio citrónovú kôru. Krátko povaríme za stáleho miešania , odstavíme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme cesto na koláč. Suché suroviny spolu zamiešame, pridáme 1 vajíčko, mlieko a roztopené maslo. Vymiešame cesto, ktoré prenesieme na papierom vystlaný plech vo veľkosti 23x36cm. Na cesto rovnomerne rozotrieme uvarenú a vychladnutú makovú plnku. Slivky nakrájame na menšie kúsky osladíme stéviou a mletou škoricou a husto nimi posypeme makovú plnku. Takto pripravený koláč posypeme mrveničkou, ktorú si pripravíme z trošky tuhého masla, múky a kryštál.stévie. Pečieme v rúre pri 180 st. približne 35-40minút.Po vytiahnutí z rúry posypeme opečenými nasekanými orechami a mletou stéviou. Vychladnuté nakrájame a podávame. Dobrú chuť.) Koláčik je vhodný aj pre diabetikov. 1 kúsok -2SJ

Množstvo

15 kúskov

Čas prípravy

50 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *