- 250 g uvarenej maslovej fazule
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1-2 kápie
- olivový olej
- zeleninový vývar
- 1 malá konzerva kukurice
- soľ
- farebné korenie
- 4 -5 guličky nové korenie
- 1-2 bobkový list
- 1 paradajkový pretlak
- 1 konzerva drvených paradajok
- petržlenová vňať na ozdobu
- chilli paprička
- vegan ne(mäsové) guličky Kaufland
vegan mexické ragú
Najskôr si uvaríme fazuľu do mäkka. Na olivovom oleji v hlbšej panvici opražíme nadrobno nasekanú cibuľu s cesnakom dozlatista. Ďalej pridáme drvené paradajky s pretlakom, na pásiky nakrájanú kapiu, uvarenú mäkkú fazuľu a kukuricu. Podlejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, koreniny, chilli podľa chuti a zamiešame. Povaríme do zmäknutia papriky. Medzitým si na panvici s olivovým olejom opečieme nemäsové vegan guličky do zlatista. Ragú servírujeme v hlbších miskách ozdobené petržlenovou vňaťou, s vegan nemäsovými guličkami a s celozrnnými tortillami, alebo ryžou. Dobrú chuť.)
4 porcie
40 minút
Stredná
Posledné komentáre