Vegan mexické ragú

  • 250 g uvarenej maslovej fazule
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1-2 kápie
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • 1 malá konzerva kukurice
  • soľ
  • farebné korenie
  • 4 -5 guličky nové korenie
  • 1-2 bobkový list
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 konzerva drvených paradajok
  • petržlenová vňať na ozdobu
  • chilli paprička
  • vegan ne(mäsové) guličky Kaufland

Najskôr si uvaríme fazuľu do mäkka. Na olivovom oleji v hlbšej panvici opražíme nadrobno nasekanú cibuľu s cesnakom dozlatista. Ďalej pridáme drvené paradajky s pretlakom, na pásiky nakrájanú kapiu, uvarenú mäkkú fazuľu a kukuricu. Podlejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, koreniny, chilli podľa chuti a zamiešame. Povaríme do zmäknutia papriky. Medzitým si na panvici s olivovým olejom opečieme nemäsové vegan guličky do zlatista. Ragú servírujeme v hlbších miskách ozdobené petržlenovou vňaťou, s vegan nemäsovými guličkami a s celozrnnými tortillami, alebo ryžou. Dobrú chuť.)

Množstvo

4 porcie

Čas prípravy

40 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.