Zelerové a batátové hranolky s dresingom a dukkah korením

  • 1 veľký zeler
  • 1 väčší batát 65g – 1SJ
  • olivový olej
  • soľ
  • mletý cesnak
  • biely jogurt/grécky
  • dukkah korenie ( zmes drvených pečených sezamových semienok, drvenej rasce a mletého koriandru)
  • mäta/medovka

Aj napriek tomu, že zeler nepatrí medzi obľúbený druh zeleniny u mnohých ľudí, my sme boli týmito hranolkami doslova očarení. Po upečení sa chuť pekne zjemní a dresing s dukkah korením vám určite vyčaruje úsmev na perách. Príprava je úplne jednoduchá a výsledok stojí za to. Takže zeler a batát umyjeme, očistíme a nakrájame na hranolky. Vysypeme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zeler posypeme mletým cesnakom a soľou,prípadne cesnakovou soľou ak máte, batáty soľou a dáme piecť do rúry pri 180- 200 stupňoch na 50-60 minút. Asi v polke pečenia jemne pokvapkáme olivovým olejom a dopečieme do chrumkava. Hranolky podávame s jogurtovým dresingom do ktorého pridáme pár kvapiek olivového oleja za studena lisovaného a zmes drveného dukkah korenia. V horúcich dňoch môžete pridať aj nasekanú mätu/medovku, dresing tým získa sviežu chuť. Verím, že si takto doma pripravené hranolky zamilujete. Dobrú chuť.) Do SJ započítavame len batát. 65g – 1 SJ

Details

Servings
Prep time
Cooking time
Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.