Bryndzovo syrové bochníčky s pórom

  • 250g múka hladká špaldová 16,66SJ
  • 3x štipka soli
  • 2,5g sušené droždie
  • 1 zarovnaná CL kokosový cukor
  • 100 ml vlažná voda
  • 50ml olivový olej
  • 1 vajce
  • 200g bryndze 1SJ
  • 1/2 bieleho smotanového jogurtu 1/2SJ
  • 1-2CL sušený cesnak granulovaný
  • 50g údeného tvrdého syra
  • 1 vaječný bielok na potretie
  • 1 menší pór
bryndzovo-syrove-bochnicky-s-porom

Droždie nasypeme do vlažnej vody, pridáme cukor, zamiešame a necháme postáť 15 minút. Medzitým si preosejeme múku do väčšej misy, pridáme štipku soli, olej a vajíčko. K tejto zmesi prilejeme pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme približne hodinu kysnúť. Medzitým si pripravíme bryndzovo syrovú plnku. Bryndzu vymiešame s polovicou bieleho jogurtu, pridáme granulovaný cesnak a zamiešame. Syr najemno nastrúhame a polovicu pridáme k zmesi. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice. Postupne rozvaľkáme a vykrajujeme okrúhle bochníčky, ktoré plníme bryndzovou zmesou pomocou malej lyžičky. Konce dobre utesníme, aby nám plnka nevytiekla. Bochníčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto pripravené ich potrieme vaječným bielkom a posypeme zvyškom strúhaného syra. Na záver na každý bochník nanesieme dusený pór a jemne pritlačíme. Takto pripravené bochníčky pečieme pri teplote 180-200 stupňov približne 20-22 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podávame. Najlepšie chutia s pohárom bieleho suchého vínka typu Rizling. Želáme dobrú chuť.) 1bochník – 0,72SJ takže sú ideálne aj pre diabetikov.

Details

Množstvo

25 bochníčkov

Čas prípravy

95 minút

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.