Plnený hermelín marhuľami, opekanými mandľami a mascarpone

  • 3ks hermelínu
  • za hrsť sušených mandlí
  • za hrsť nasucho opekaných lúpaných mandlí
  • 2 ks čerstvé marhule
  • čerstvý tymián
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 1PL med/ryžový sirup
  • štipka soli
  • farebné korenie
  • 1-2PL mascarpone
  • čerstvé špaldové pečivo

Hermelíny prepolíme pozdľžne na polovice. Na panvičke nasucho opečieme olúpané mandle do zlatista. Marhule, umyjeme nakrájame na kúsky, čerstvé aj sušené preložíme na panvicu s trochou masla, pridáme opečené mandle a med/sirup a opekáme do zmäknutia. Pridáme čerstvé bylinky – tymián a rozmarín, štipku soli a farebného korenia. zmes necháme vychladnúť, odstránime rozmarín a zamiešame 1 – 2 PL mascarpone. Takto pripravenú zmes natrieme na rozpolené hermelíny, priklopíme druhou polovicou syra a necháme v alobale ztuhnúť aspoň na hodinku. Potom opatrne nakrájame na osminky, ponapichujeme špáradlami, dozdobíme zvyškom tymiánu prípadne čerstvými kúskami marhúl a podávame s čerstvým pečivom a lahodným bielym vínkom nasladlej chuti Dobrú chuť. Túto špecialitu si určite zamilujete pre jej originálnu chuť. Do SJ započítavame marhule 80 g -1SJ a pečivo celozrnné 40 g .1SJ.

Details

Množstvo

3 porcie

Čas prípravy

20 minút

Cooking time
Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.