- 130 g hladkej špaldovej múky 8,6SJ
- 1CL kypriaceho prášku do pečenia bezfosfátov
- 2 vajcia
- 50ml olivového oleja
- 80 ml mlieka 1/2SJ
- 1PL sušenej bazalky
- trošku soli
- 100g feta syra
- 7ks cherry paradajky prepolené na polovice
- čerstvá bazalka
- mini mozzarella
- prosciuto (môže sa vynechať)
- olivový olej na studené použitie

V miske si vymiešame 2 celé vajcia, pridáme olej, vlažné mlieko, štipku soli, korenia, sušenej bazalky. Postupne pridávame múku vymiešanú s kypriacim práškom. Premiešame. Takto pripravenú hmotu prelejeme do formy na biskupský chlebíček. Ja som použila silikónovú. Cherry paradajky umyjeme, prepolíme na polovice a naukladáme na povrch chlebíka v dvoch radoch. Nakoniec posypeme strúhaným parmezánom. Pečieme v rúre pri 180-200 stupňoch približne 25 minút. Po upečení ho vyberieme z rúry, vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Nakrájame na kúsky, každý kúsok má v sebe polovicu cherry paradajky. Takto vkusne pripravené kúsky ešte môžeme dozdobiť guličkami mini mozzarelly, čerstvými bazalkovými listami, či kúskami prosciutta. Chlebíky pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s čerstvými paradajkami, olivami a pohárom zaroseného suchého vínka. Do SJ započítavame múku a mZ tohto chlebíka nakrájame približne 14 kúskov, potom 1 kúsok – 0,64SJ. Dobrú chuť.)
Details
4-5 porcií
40 minút
Posledné komentáre