Studená polievka s cuketou bazalkou mätou a fetou

  • 2-3 bio cukety
  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • zeleninový bujón
  • natur vegeta/soľ
  • bazalka
  • mäta pieporná/ananásová mäta
  • syr feta
  • ružové korenie
  • lístky bazalky a mäty na ozdobu

Sezóna cukiet je tu a tak vám prinášam tento chutný recept na studenú polievku z cukety. Nič zložité a pritom chuťovo osviežujúce, ideálne do horúcich dní, ako je ten dnes. Ako na to? Cukety umyjeme, očistíme, šupky odložíme bokom. Nadrobno nakrájanú šalotku opečieme na olivovom oleji, pridáme na kúsky nakrájanú cuketu a spolu opekáme asi 2 minútky. Premiešame. Pridáme 1/2 zeleninového bujónu, vegetku podľa chuti a asi 300-500ml vody. Varíme do mäkka približne 15 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na záver pridáme natrhané lístky čerstvej bazalky a mäty podľa chuti, čerstvé šupky z cukety a pomixujeme. Práve šupky z cukety dodajú polievke krásnu zelenú farbu. Takto pripravenú polievku dáme chladiť aspoň na 3 hodiny. Servírujeme ju s pomrvenou fetou, čerstvými lístkami mäty, (ja som použila ananásovú mätu), bazalkovými lístkami a drveným ružovým korením. Kto chce môže použiť opekané krutóny či bagetku. Polievka je ideálna aj pre diabetikov, nakoľko neobsahuje žiadne SJ. Dobrú chuť.

Details

Množstvo

4 porcie

Prep time
Čas prípravy

20 minút+chladenie

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.