- 500g hladká špaldová múka
- 250ml vlažné mlieko
- 100g roztopeného masla
- 2 žĺtky
- 30g drvených ľanových semienok
- 100 g kryšt. cukor/stévia s erythritolom
- štipky soli
- 5g sušené droždie
- na škoricovú plnku
- 4CL mletá škorica
- 4PL stévia s erythritolom
- 70g roztopené maslo
- 4 jablká
- 1CL masla
- voda
- mletá škorica
- podľa potreby stévia s erythritolom
- na slaný karamel
- kokosový cukor
- štipka soli
- 1CL masla
- smotana na varenie, 1PL mascarpone

Z vlažného mlieka, droždia 1 CL cukru si pripravíme kvások. Necháme 15minút podkysnúť, zo zvyšku preosiatej múky, vajca, mlieka, masla a štipky soli vypracujeme cesto, do ktorého zapracujeme mleté ľanové semiačka, pridáme kvások premiešame a necháme prikryté kysnúť na teplom mieste 45 -60minút. Medzitým si jablká ošúpeme, nakrájame na tenšie kúsky a na panvičke na troške masla, podliate vodou podusíme do mäkka. Ku koncu dusenia pridáme mletú škoricu a stéviu podľa chuti. Dáme vychladnúť Medzitým si vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 2 polovice a každú rozvaľkáme na obdĺžnik. Obe časti potrieme roztopeným maslom a posypeme nahrubo zmesou mletej škorice a stévie s erythritolom. Na takto pripravené obdĺžniky naukladáme dusené kúsky jabĺk a celé zrolujeme do jednej dlhej rolky. Tú nakrájame na približne 2cm kúsky a ukladáme ich jednu vedľa druhej na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme nasekanými orechami. Okraje roliek potrieme zmesou roztopeného masla s mliekom, Takto pripravené rolky pečieme pri teplote 200st. približne 20 – 22 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť. Pripravíme si slaný karamel z kokosového cukru, masla, smotany a štipky soli, necháme roztopiť a povariť. Odstavíme. Do hotovej vychladnutej zmesi môžeme pridať lyžicu mascarpone. Pred podávaním natrieme slaným karamelom a podávame. Dobrú chuť.)
Details
36-40ks
120 minút
Posledné komentáre