Galetky tvaroh čučoriedky a mak so slivkami

  • 200g hladkej špaldovej múky
  • 1CL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 100g zmäkmutého masla
  • 50g prášk.cukor/stévia s erythritolom
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • 2-3PL vlažnej vody
  • bio citrónová strúhaná kôra/ Doterra Lemon oil
  • 2PL mleté ľanové semienka (môže sa vynechať)
  • na plnku
  • 1 tvaroh
  • bio citrónová kôra
  • cukor/stévia podľa chuti
  • čučoriedky
  • mandle/pekan orechy
  • mletý mak
  • mlieko
  • cukor/stévia podľa chuti
  • bio citrónová kôra
  • mandle/orechy
  • vaječný bielok
galetky tvaroh čučoriedky a mak so slivkami

Najskôr si pripravíme plnky. Tvaroh vymiešame s cukrom/stéviou a strúhanou bio citrónovou kôrou. Mak pomelieme, v kastróliku povaríme spolu s troškou mlieka, cukrom /stéviou a strúhanou bio citrónovou kôrou. Necháme vychladnúť. Slivky nakrájame na štvrťky a obalíme v cukre/ stévii. Pripravíme si cesto.Múku preosejeme, pridáme kypriaci prášok bez fosfátov, cukor/stéviu, štipku soli, zmäknuté maslo, žĺtok a vlažnú vodu. Vypracujeme cesto. Na záver pridáme pomleté ľanové semienka. Celé cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme zvlášť na papieri na pečenie do tvaru kruhu. Na 2 z nich nanesieme do stredu smerom k okrajom ochutený tvaroh, posypeme čučoriedkami, cukrom/stéviou a okraje cesta ohneme smerom do stredu. Jemne pritlačíme. Ďalšie 2 galetky naplníme podobne, makovou zmesou, na ktorú naukladáme sladké slivky a taktiež okraje zahneme smerom do stredu. Okraje galetiek potrieme zvyšným vaječným bielkom a posypeme buď mandľovými lupienkami, alebo pekan orechami. Takto pripravené galetky preložíme na plech a pečieme pri 200 stupňoch približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom/mletou stéviou s erythritolom a podávame. Najlepší koláčik ku kávičke. Dobrú chuť:)

Details

Množstvo

4 galetky

Prep time
Čas prípravy

45minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.