- 200g hladkej špaldovej múky
- 1CL kypriaceho prášku bez fosfátov
- 100g zmäkmutého masla
- 50g prášk.cukor/stévia s erythritolom
- 1 žĺtok
- štipka soli
- 2-3PL vlažnej vody
- bio citrónová strúhaná kôra/ Doterra Lemon oil
- 2PL mleté ľanové semienka (môže sa vynechať)
- na plnku
- 1 tvaroh
- bio citrónová kôra
- cukor/stévia podľa chuti
- čučoriedky
- mandle/pekan orechy
- mletý mak
- mlieko
- cukor/stévia podľa chuti
- bio citrónová kôra
- mandle/orechy
- vaječný bielok

Najskôr si pripravíme plnky. Tvaroh vymiešame s cukrom/stéviou a strúhanou bio citrónovou kôrou. Mak pomelieme, v kastróliku povaríme spolu s troškou mlieka, cukrom /stéviou a strúhanou bio citrónovou kôrou. Necháme vychladnúť. Slivky nakrájame na štvrťky a obalíme v cukre/ stévii. Pripravíme si cesto.Múku preosejeme, pridáme kypriaci prášok bez fosfátov, cukor/stéviu, štipku soli, zmäknuté maslo, žĺtok a vlažnú vodu. Vypracujeme cesto. Na záver pridáme pomleté ľanové semienka. Celé cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme zvlášť na papieri na pečenie do tvaru kruhu. Na 2 z nich nanesieme do stredu smerom k okrajom ochutený tvaroh, posypeme čučoriedkami, cukrom/stéviou a okraje cesta ohneme smerom do stredu. Jemne pritlačíme. Ďalšie 2 galetky naplníme podobne, makovou zmesou, na ktorú naukladáme sladké slivky a taktiež okraje zahneme smerom do stredu. Okraje galetiek potrieme zvyšným vaječným bielkom a posypeme buď mandľovými lupienkami, alebo pekan orechami. Takto pripravené galetky preložíme na plech a pečieme pri 200 stupňoch približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom/mletou stéviou s erythritolom a podávame. Najlepší koláčik ku kávičke. Dobrú chuť:)
Details
4 galetky
45minút
Posledné komentáre