- 200g hladkej špaldovej múky 13,33SJ
- 1 vajíčko
- 2PL stévie s erythritolom/ kokosový cukor
- štipka soli
- 1/2CL kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 60g masla
- 3PL vlažnej vody
- 2PL drvené ľanové semienka (môže sa vynechať)
- kôra z bio limetky/5kvapiek Doterra lemon olej
- 1 tvaroh 1SJ
- 2 jablká 3-4SJ
- mletá škorica
- stévia podľa chuti
- lúpané mandle za hrsť

Pripravíme si cesto. Múku zmiešame so stéviou, pridáme kypriaci prášok, štipku soli, drvené ľanové semienka, nastrúhanú kôru z bio limetky, vaječný žĺtok, roztopené maslo a vlažnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 polovice. Každý kus rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru kruhu a preložíme na plech na pečenie. Tvaroh ochutíme stéviou a kôrou z limetky. Rozdelíme na polovicu. Nanesieme na pripravené cestá začneme od stredu smerom k okrajom. Okraje cesta cca 2cm necháme voľné na preloženie. Na tvaroh nanesieme nastrúhané, jemne vytlačené jablká ochutené stéviou a mletou škoricou. Prázdne okraje galetiek preklopíme smerom do stredu, pomôžeme si papierom na pečenie. Ten môžeme po okrajoch nechať pokrčený, čím si vytvoríme pomyslenú bariéru a zabránime vytekaniu tvarohovej plnky počas pečenia. Okraje galetiek potrieme vaječným bielkom a posypeme nasekanými mandľami. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch približne 25-30 minút do zlatista. Vychladnuté galetky poprášime mletou stéviou s erythritolom, nakrájame na kúsky a podávame. Dobrú chuť.) Štvrťka z 1 galetky – približne 2,2SJ
Details
45 minút
Posledné komentáre