- 3hrušky rôzne druhy (zelené a žlté) pre farbu môžme použiť aj 1 červené jablko
- 1 červená cibuľa
- trošku soli
- 1-2 PL med
- olivový olej
- 3-4 vetvičky tymiánu
- 1syr halloumi

Netradičná kombinácia- dokonalá chuť. Hrušky umyjeme, prekrojíme, zbavíme jadierok a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky. Hrušky s cibuľou preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, jemne osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a lyžicou medu. Pridáme niekoľko vetvičiek tymiánu, prikryjeme a pečieme pri 180-200st. 25 minút. Následne odokryjeme, poprevraciame a pečieme ďalších 20 minút, kým nám hrušky a cibuľa pekne neskaramelizujú. Na panvici opečieme nakrájané halloumi do zlatista (bez tuku, syr si pri pečení pustí šťavu, ktorá sa odparí a až potom syr nadobudne krásnu zlatistú farbu). Po upečení odstránime vetvičky tymiánu a servírujeme takto: na tanieri postupne ukladáme opečené halloumi, opečené hrušky s cibuľkou, opäť halloumi a ukončíme hruškou, celé posypeme čerstvým tymiánom a podávame. Ako čerešničku na torte, môžete použiť opečenú figu. Podávame s teplými opečenými bagetkami. Toto jedlo sa snúbi s bielym vínom- tramín červený – výber z hrozna. Želáme dobrú chuť.)
Details
4 porcie
50 minút
Posledné komentáre