Pečené hrušky, karamelizovaná červená cibuľa s medom, soľou a halloumi

  • 3hrušky rôzne druhy (zelené a žlté) pre farbu môžme použiť aj 1 červené jablko
  • 1 červená cibuľa
  • trošku soli
  • 1-2 PL med
  • olivový olej
  • 3-4 vetvičky tymiánu
  • 1syr halloumi

Netradičná kombinácia- dokonalá chuť. Hrušky umyjeme, prekrojíme, zbavíme jadierok a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky. Hrušky s cibuľou preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, jemne osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a lyžicou medu. Pridáme niekoľko vetvičiek tymiánu, prikryjeme a pečieme pri 180-200st. 25 minút. Následne odokryjeme, poprevraciame a pečieme ďalších 20 minút, kým nám hrušky a cibuľa pekne neskaramelizujú. Na panvici opečieme nakrájané halloumi do zlatista (bez tuku, syr si pri pečení pustí šťavu, ktorá sa odparí a až potom syr nadobudne krásnu zlatistú farbu). Po upečení odstránime vetvičky tymiánu a servírujeme takto: na tanieri postupne ukladáme opečené halloumi, opečené hrušky s cibuľkou, opäť halloumi a ukončíme hruškou, celé posypeme čerstvým tymiánom a podávame. Ako čerešničku na torte, môžete použiť opečenú figu. Podávame s teplými opečenými bagetkami. Toto jedlo sa snúbi s bielym vínom- tramín červený – výber z hrozna. Želáme dobrú chuť.)

Details

Množstvo

4 porcie

Prep time
Čas prípravy

50 minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.