Cviklová galetka s kozím syrom a figovým džemom

  • 100g hladkej špaldovej múky 6,66SJ
  • 2štipky soli
  • 2 štipky drvený rozmarín
  • 1 vajíčko
  • 30 g zmäknutého masla
  • 2PL vody
  • 1PLdrvených ľanových semienok
  • pekan orechy
  • 1cvikla 104g – 1SJ
  • 1 kozí syr lučina
  • 2CL figový džem 1SJ
  • soľ, tymián, rozmarín
  • rukola reďkovkové výhonky
  • čerstvá figa na ozdobu

V jesennej pohode a v jesenných farbách si vychutnajte túto chrumkavú galetku. My sme si ju zamilovali na prvé zahryznutie a určite vám jedna stačiť nebude, tak si zarobte rovno dvojitú dávku:) Ale pekne porade, najskôr si pripravíme cesto. Múku zmiešame so soľou a drveným rozmarínom. Pridáme zmäknuté maslo, vaječný žĺtok a vlažnú vodu. Primiešame drvené ľanové semienka. Rukou vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru kruhu. Do stredu cesta nanesieme mäkký kozí syr, naň figový džem a nakoniec uvarenú nakrájanú cviklu na kúsky. Cviklu jemne osolíme, dochutíme sušeným tymiánom a nasekanými pekan orechami. Okraje cesta zahneme smerom do stredu galetky a jemne pritlačíme. Potrieme vaječným bielkom a tiež obložíme pekan orechami. Takto pripravenú galetku aj s papierom na pečenie preložíme na plech a pečieme v rúre pri 180-200st. približne 25-30minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame na štvrtiny, dozdobíme rukolou alebo reďkovkovými výhonkami a čerstvými bylinkami tymián rozmarín, čerstvá figa a podávame. Dobrú chuť.) Sú vhodné aj pre diabetikov 1 galetka – 8SJ, 1/2galetky 4SJ.

Details

Množstvo

1 galetka

Prep time
Čas prípravy

40 minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.