Zelerové crostini

  • 1 zeler
  • 125g šampiňóny
  • 2 červené cibule
  • 1 vanička čerstvého baby špenátu
  • za hrsť pekan orechy
  • za hrsť lúpané mandle
  • 100g gorgonzola (alebo iný syr s modrou plesňou)
  • soľ
  • olivový olej
zelerové crostini

Týmto chutným malým predjedlom si získate srdcia všetkých grumánov. Tak poďme na to. Zeler riadne umyjeme, nešúpeme. Spodnú časť zrežeme a buľvu nakrájame na pol centimetrové hrubé kolieska. Ak sú príliš veľké, môžeme ich nakrájať na štvrtiny, ako som to spravila aj ja. Ak chceme mať crostini v tvare kruhu, vyberieme si mladší a veľkosťou menší zeler. Nakrájané kúsky zeleru potrieme z oboch strán olivovým olejom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posolíme a dáme piecť do rúry pri 180 – 200 st. na približne 40 minút. Medzitým si pripravíme oblohu na crostini. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska a na olivovom oleji, jemne osolené, za občasného miešania, necháme skaramelizovať. Odložíme bokom. Šampiňóny nakrájame na plátky, alebo na štvrtiny, jemne osolíme a tiež necháme na panvičke, na olivovom oleji, mierne podusíme a potom odokryté necháme opiecť do zlatista. Orechy a mandle nasucho opečieme, necháme vychladnúť a nasekáme na kúsky. Gorgonzolu nakrájame na plátky. Nakoniec si pripravíme baby špenát, ktorý len jemne opláchneme a necháme na panvičke zahriať a hneď preložíme. Nechceme ho celkom podusiť. Medzitým sa nám zeler krásne upiekol a rozvoniava a tak je čas ho dozdobiť. Najskôr naň kladieme skaramelizovanú cibuľku, ďalej baby špenát, opekané hríbiky, gorgonzolu a nakoniec chrumkavé orechy. Takto pripravené crostini ešte môžeme pokvapkať olivovým olejom. Podávame ich s pohárikom vychladeného Pinot gris:) Dobrú chuť. Toto predjedlo je vhodné aj pre diabetikov, nakoľko neobsahuje žiadne SJ.

Details

Množstvo

8-10porcií

Prep time
čas prípravy

40 minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.