- 1 balík sušienok Limky kakaové neplnené (150g)
- 2 PL kokosový olej
- 2 bezlaktózové mascarpone
- 2 biele jogurty bez laktózy
- stužovač šľahačky bezgluténový Biovegan Sahnesteif
- sladidlo podľa chuti/cukor
- bio citrónová kôra z 1 citrónu
- 2-3kv Doterra lemon oil
- 1 balík čerstvých malín
- nasekané pistácie
- čokoláda kokosová raw bio s pistáciami (bez laktózy)
- sušené ružové lupienky na ozdobu

Sušienky v mixéri podrvíme a zmiešame v miske s roztopeným kokosovým olejom. Pripravíme si zapekacie misky. Na dno každej nanesieme sušienkovú hmotu a utlačíme. Vo vyhriatej rúre pečieme na 180 st. približne 5-6minút. Následne vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme náplň. Mascarpone s jogurtom, citrónovou/limetkovou kôrou, Doterra olejom, a sladidlom/práškovým cukrom vymiešame do hladka, pridáme stužovač a vyšľaháme. Maliny umyjeme, osušíme, dáme povariť do kastrólika s cukrom/sladidlom podľa chuti. Necháme zredukovať. Následne prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť. Vznikne nám krásne voňavý, hladký malinový krém, ktorý po vychladnutí pekne stuhne. Na upečený korpus nanášame vrstvu mascarponovej hmoty, prekladáme s malinovým coulis. Ukončujeme mascarpónovou vrstvou. Do stredu nanesieme trošku malinového krému a pridáme čerstvú malinu. Bielu čokoládu s pistáciami roztopíme a nanesieme po okrajoch cheesecaku. Pistácie nasekáme najemno a spolu s podrvenými ružovými lupeňmi dozdobíme dezert. Necháme vychladnúť/stuhnúť v chlade a podávame. Dobrú chuť.)
Details
4 porcie
25 minút
Posledné komentáre