Špenátové palacinky

  • 1/2 vaničky čerstvého baby špenátu
  • 250ml vody
  • 1/2 balíka kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 120 g hladkej špaldovej múky ( mletých ovsených vločiek)
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 2 lučina linia o 30%menej tuku
  • 2 údený losos
  • pažítka
  • 1 čerstvá červená paprika (kápia)
  • olivový olej na teplé použitie
špenátové palacinky

Tieto palacinky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutia skvelo. Pripraviť si ich môžete na viacero spôsobov. Nám učarovali s lučinou s bylinkami a údeným lososom. Tak poďme na to. Baby špenát opláchneme, preložíme do vyššej nádoby, dolejeme vody a ponorným mixérom rozmixujeme, dostaneme tak nádherne zelené smoothie, do ktorého pridáme vajíčko, štipku soli a postupne pridávame múku s kypriacim práškom. Vypracujeme cesto, z ktorého na teflónovej panvici a troške oleja opekáme palacinky z oboch strán, len krátko, aby palacinky nestratili svoju krásne zelenú farbu. Takto upečené palacinky necháme vychladnúť a postupne ich natierame lučinou vymiešanou s nasekanou pažítkou, alebo ju nahradíme hotovou lučinou bylinkovou. Údeného lososa natrháme na kúsky a rozložíme na natretú palacinku lučinou, pridáme nadrobno nasekanú červenú kápiu , niekoľko listov baby špenátu a zavinieme do palacinky. Takto pripravené palacinky nakrájame na rolky a podávame ako jednohubky. Ideálne ako párty jedlo. Sú vhodné aj pre diabetikov, nakoľko 1 celá palacinka – 1,6SJ Dobrú chuť.)

Details

Množstvo

5 palaciniek

Prep time
Čas prípravy

30 minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *