Špaldová foccacia s bazalkou, fetou, paradajkami a mozzarellou

  • 250g hladkej špaldovej múky
  • 175ml vlažnej vody
  • 1/2 sáčku sušeného droždia
  • 1CL morskej soli
  • 1 kocka cukru
  • sušená bazalka
  • cherry paradajky
  • 1 červená cibuľa (šalotka)
  • 1syr feta
  • 1 mozzarella alebo 1 balenie mini mozzarella
  • 25-30 ml olivový olej za studena lisovaný (rozmarínový olivový olej)
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu
špaldová focaccia s bazalkou, fetou, paradajkami a mozzarellou

Najskôr si pripravíme kvások. Do vlažnej múky prisypeme sušené droždie, pridáme kocku cukru, zamiešame a necháme 15 minút postáť na teplom mieste. Do misy pridáme preosiatu múku, soľ, sušenú bazalku, olivový olej a nakoniec prilejeme kvások. Zamiešame a vypracujeme hladké cesto. Preložíme do misky rýchlokysky a necháme kysnúť 45minút na teplom mieste. Medzitým si pripravíme plech na pečenie s rozmermi 23x35cm a papier na pečenie. Fetu pokrájame na kúsky, šalotku nadrobno a cherry paradajky na polovice. Vykysnuté cesto preložíme na plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie mokrými rukami. Cesto roztiahneme po okraje plechu a prstami vtlačíme do cesta dierky. Postupne pridáme fetu, cherry paradajky a najemno nasekanú šalotku. Jemne vtlačíme do cesta. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Potom už len upečieme vo vyhriatej rúre na 200st. 25-30 minút do chrumkava. Pred koncom pečenia pridáme mini mozzarellu a ešte 1 minútku zapečieme. Kým sa celkom neroztopí, aby nepustila vodu. Necháme vychladnúť, pokrájame, dozdobíme čerstvou bazalkou a podávame. Najlepšie chutí s gréckym šalátom a pohárom suchého bieleho vínka Chardonay/ alebo ľahkým Pinotom Noir z Chille. Dobrú chuť. Foccacia je vhodná aj pre diabetikov. Ak ju pokrájame na 16 kúskov, potom 1 kúsok- 1 SJ

Details

Množstvo

1 plech 23x35cm

Prep time
Čas prípravy

90minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *