Baklažánové rolky s citrónovou ricottou, špenátom, sušenou paradajkou a prosciuttom

  • 2 menšie baklažány
  • soľ
  • cesnak
  • tymián
  • olivový olej
  • sušené paradajky naložené v oleji
  • 1/2 vaničky čerstvý baby špenát
  • 2balenia prosciutta
  • 1ricotta
  • strúhaná citrónová kôra/Doterra Lemon oil 1kv.
  • kapari
  • petržlenová vňať
baklažánové rolky

Týmto jedlom si získate priazeň všetkých hostí. Ideálne jedlo na párty ako jednohubky. Tak poďme si ho predstaviť. Baklažány umyjeme, narežeme pozdĺžne na tenšie pláty. Osolíme a necháme vypotiť. Opláchneme, osušíme, posypeme tymiánom, sušeným cesnakom a nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20-25 minút, sledujeme nech nám to neprihorí. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme citrónovú ricottu. Do ricotty zamiešame strúhanú citrónovú kôru, alebo použijeme Doterra olej 1 kvapku. Prosciutto rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Pod každý plátok baklažánu podložíme prosciutto. Na vrch postupne ukladáme špenátové listy (2-3ks na plát baklažánu), ďalej, od okraja nakrájaný kúsok sušenej paradajky a pridáme ochutenú riccottu 1CL do každej rolky. Opatrne plátok zrolujeme do rolky a pokračujeme, kým nespracujeme všetky plátky do tvaru rolky. Na rozohriatom masle na panvičke si opečieme rolky zo všetkých strán do zlatista. Nemusíte sa obávať, ricotta sa nerozteká. Rolky postupne prekladáme na tanier. Na panvicu s maslom pridáme odkvapkané kapari, ktoré tiež krátko opečieme. Ešte teplé rolky baklažánu posypeme opekanými kaparami a čerstvou petržlenovou vňaťkou. Podávame s crostini a vychladeným Barbera ´d Asti suchým talianskym červeným vínkom.) Dobrú chuť. Jedlo je vhodné aj pre diabetikov pre nulový obsah SJ.

Details

Množstvo

8-10 porcií

Prep time
Čas prípravy

50 minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *