- 200g hladkej špaldovej múky
- 1 vajce
- 4PL cukru/ stévie s erythritolom
- 60 g roztopeného masla
- štipka soli
- 3PL vlažnej vody
- 3hrušky
- 500ml mlieka
- 1vanilkový puding
- maslo
- klinčeky 6ks
- mletá škorica
- mandľové lupienky
Najskôr si uvaríme puding podľa návodu a necháme vychladnúť. Medzitým, si zmiešame múku s cukrom/stéviou a erythritolom, pridáme žĺtok, roztopené maslo, vlažnú vodu a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na 5 rovnako veľkých častí. Zabalíme ich do potravinovej fólie a dáme chladiť. Hrušky umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, jemne narežeme a na horúcom masle s klinčekmi narýchlo opečieme. Môžeme podliať troškou vody, aby sa nám chuť klinčekov dostala až do vnútra. Osladíme a posypeme škoricou. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom Cesto rozvaľkáme medzi dvoma vrstvami papiera na pečenie do tvaru oválu asi 10x15cm a do stredu nanesieme vychladnutý puding. Na takto pripravený ovál položíme polovicu hrušky a okraje cesta zľahka nariasime a pritlačíme po celom obvode hrušky. Nič sa nestane, ak cesto nie je rovnomerne nazbierané po obvode. Okraje cesta potrieme vaječným bielkom a obsypeme mandľovými lupienkami. Takto pripravené galetky potrieme zvyškom klinčekového masla a pečieme asi 25-30 minút pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť, povrch posypeme práškovou stéviou/cukrom a podávame. Dobrú chuť:)
Details
5-6 galetiek podľa veľkosti hrušiek
45 minút
Posledné komentáre