- 2-3 jablká
- 1plát lavašového cesta
- škoricový cukor (mletá škorica a stévia s erythritolom
- 1 vajíčko na potretie cesta

Tento recept je veľmi jednoduchý a zdravší, než lístkového cesta. Lavaš dostanete kúpiť v potravinách so zdravou výživou. Poďme však k receptu. Jablká umyjeme, nakrájame na kolieska hrubé cca 0,5cm, zbavíme jadrovníka, (ja som použila malú guľatú formičku na vykrajovanie cesta) a potrieme citrónom. Takto pripravené kolieska obalíme v škoricovom cukre, prípadne zmesi mletá škorica a stévia. Plát lavašu nastriháme na tenšie pásiky a postupne omotávame okolo jablkových koliesok. Cesto je jemné a môže sa trhať, nič sa nedeje, na chuti sa nič nezmení. Obalené jabĺčka poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme škoricovým cukrom a dáme upiecť do rúry na 13 minút pri 180st. Potom už len vyberieme a užívame si tú nádhernú vôňu a chrumkavú chuť.) Dobrú chuť.
Details
12-15ks
30 min
Posledné komentáre