- 250 g kyslá kapusta
- 60 g ghee maslo/bravčová masť
- 180-200ghladká špaldová múka (13,33SJ -200g múky)
- 55 g drvené tekvicové semienka (1SJ)
- troška mletej rasce
- 1/2CL soli
- voda podľa potreby

Kyslú kapustu navážime, v dlaniach jemne odšťavíme, nepreplachujeme. Nakrájame na menšie kúsky. Ku kapuste primiešame roztopené ghee maslo/bravčovú masť, podrvené tekvicové semienka a postupne pridávame múku. Vypracujeme cesto, do ktorého pridáme mletú rascu a soľ podľa chuti. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trošku vlažnej vody a zapracujeme. Cesto rozvaľkáme na tenko,(asi 2-3mm) na plechu, medzi dvoma kusmi papiera na pečenie, pokrájame na štvorčeky a takto dáme piecť do vyhriatej rúry na približne 25 minút pri 180/200st, podľa toho, ako vám pečie rúra. Krekry sledujeme, niekedy sú okraje skôr upečené, tie odoberieme a zvyšok dopekáme do zlatista. Po vytiahnutí z rúry, nalámeme na štvorčeky a hurá, môžeme veselo chrumkať. Verím, že vám zachutia tak, ako nám. Dobrú chuť.)
Details
1 plech
40 minút
Posledné komentáre