Perníkové stromčeky

  • 100g hladká špaldová múka
  • 2 vajíčka
  • 30g horké kakao
  • 70g trstinového cukru/stévie s erythritolom
  • 2PL smotany na varenie
  • štipka soli
  • 2 CL perníkového kypriaceho prášku do pečiva
  • 200g jablkového pyré
  • 1/2CL škorice
  • 80g horká čokoláda, trošku medu, trošku masla na polevu
  • pistáciový krém, goji a granátové jablko na ozdobu
  • paličky na nanuky/tyčinky v čokoláde (Prima)

Tieto milé perníkové stromčeky si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Sú jemnučké, na pohľad lákavé a chutia famózne. Tak si ich poďme spolu pripraviť. Vajíčka s cukrom/stéviou vyšľaháme do peny, asi 3 minútky. Postupne pridávame smotanu, horké kakao a múku zmiešanú s kypriacim práškom, škoricou a štipkou soli. Vymiešame do hladkej peny. Nakoniec do cesta pridáme najemno postrúhané jablká a zľahka zamiešame, aby sa nám všetky ingrediencie pekne prepojili. Takto pripravené cesto prelejeme do formy srnčí chrbát, vystlanej papierom na pečenie, uhladíme a pečieme pri 180 stupňoch približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Vyklopíme. Cesto nakrájame na trojuholníky, polejeme čokoládovou polevou .Necháme stuhnúť. Nakoniec dozdobíme zahriatou pistáciovou pastou, aby sa nám ľahšie nanášala, posypeme mletými goji a obložíme zrnkami granátového jablka. Opatrne do každého trojuholníka zapichneme paličku na nanuky, alebo môžeme použiť tyčinky v čokoládovej poleve. (typu Prima) Miesto pistáciového krému môžete použiť kokosovo- mandľový, a miesto goji použiť píniové oríešky, drobné sušené ovocie brusnice/ maliny, ľubovoľne podľa chuti a gusta. Takto pripravené perníčky necháme stuhnúť a potom už len podávame s horúcou čokoládou, kávou, či čajom. Sú vhodné aj pre diabetikov. 1ks -1SJ

Details

Množstvo

10kúskov

Prep time
Čas prípravy

40 minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *