Thajská Tom kha so zeleninou a citrónovou trávou

chutná rýchla polievočka

  • 1 PL Tom ka pasty
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 malú brokolicu
  • 2ks mrkvy nakrájanej na kolieska
  • 8 ks cherry paradajok
  • 1 malú cukinu nastrúhanú na tenké špagety
  • 1/2 tofu
  • 40 g plochých ryžových rezancov
  • 1 citrónovú trávu
  • čerstvá petržlenová vňať / koriander
  • kurkuma, farebné korenie

Na 1 PL olivového oleja zohrejeme 1 PL Tom ka pasty ( dostať kúpiť v ázijských potravinách). Pridáme kokosové mlieko, zeleninový vývar, trošku kurkumy a zohrievame. Postupne pridávame umytú, na ružičky natrhanú brokolicu a pokrájanú mrkvu. Citrónovú trávu umyjeme, prekrojíme na polovicu a použijeme hornú zelenú časť cca 4cm dlhú a pridáme do polievky. Celé povaríme cca 5 minút. Na záver varenia pridáme na polky nakrájané cherry paradajky, nastrúhanú cukinu a na kúsky nakrájané tofu. Ryžové rezance vložíme do polievky a polievku odstavíme, Necháme postáť na teplom mieste ešte pár minút. Podľa potreby okoreníme farebným korením. Podávame s nasekanou petržlenovou/ koriandrovou vňaťkou. Dobrú chuť.)

Množstvo

3-4 osoby

Čas prípravy

5 minút

Čas varenia

5-8 minút

Náročnosť

Ľahká

2 komentáre

    • Monička ja som kupovala v ázijských potravinách krabicové original thajské kokosové mlieko,ale dá sa kúpiť aj v obchodoch zo zdravou výživou krabicové kokosové, nie plechovku. To je príliš tučné a v polievke stuhne. Citrónovú trávu som tiež kupovala v ázijských potravinách na Bajkalskej pri Troch vežiach. Ale nie je to nevyhnutné, ono v zmesi – v paste Tom ka už je obsiahnutá aj citrónová tráva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *