Zeleninku si umyjeme očistíme a nakrájame. Cibuľku očistíme, rozkrojíme na štrtiny a rozoberieme na lupienky. Baklažány posolíme a necháme postáť. Medzitým si vymiešame žltú kari pastu v 2 PL kokosového mlieka, potom zmes vylejeme do hrnca a približne 2 minúty ohrievame, kým sa vôňa pasty neuvoľní. Pridáme rybaciu omáčku, pastu z kreviet, kurkumu štipku korenia […]
Mesiac: január 2019
Mango s lepkavou kokosovou ryžou
Ryžu niekoľkokrát premyjeme, zalejeme vodou a dáme variť na 15-20 minút.( Dá sa pripraviť aj v ryžovare). Odstavíme. Mung dál fazuľky si zalejeme vriacou vodou a necháme postáť 20 min, aby nám zmäkli. Medzitým na miernom plameni zohrievame kokosové mlieko, do ktorého pridáme cukor a soľ. Miešame, pokým sa neroztopia. Pozor nevaríme. Do uvarenej ryže […]
Štedrá štrúdla
Štrúdľové cesto si rozdelíme na 2 časti. 1 tvaroh vymiešame s 1,5 sáčkom vanilkového cukru, pridáme trošku nastrúhanej citr. kôry a pár kvapiek citr. šťavy. Mleté orechy vysypeme do menšieho hrnca, zalejeme mliekom, osladíme 1 vanilkovým cukrom a tiež citrónovou kôrou a šťavou.Chvíľu povaríme, kým nám hmota nezhustne. Slivkový lekvár si tiež vymiešame s citrónovou […]
Falošná lososová pomazánka
Sojakrémy si vytlačíme do misky, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a údené tofu. Zamiešame, pridáme majonézu, roztlačený cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti. Opäť premiešame, nech sa ingrediencie pekne prepoja. Podávame na opekaných hriankach, s množstvom čerstvej zeleniny. Ja ešte zvyknem posypať opekanými slnečnicovými semienkami s rozmarínom a soĺou, pokvapkané oliv. olejom Dobrú chuť:)
Hriešne zdravý koláčik
Quinou dáme variť do kokosového mlieka na 25 min. Postupne pridávame kakaový prášok, sirup, karob a varíme do zhustnutia. Počas varenia miešame, aby sa nám quinoa nepripálila. Keď máme zmes uvarenú, prisypeme sušené goji, a nasekané mandle s kešu. Zamiešame. Formu na srnčí chrbát, alebo muffinkove formy vymažeme kokosovým olejom a nalejeme do nich pripravenú […]
Falošné rybie kúsky
Zeler ošúpeme, nakrájame na kúsky a v slanej vode uvaríme do mäkka. Medzitým si pripravíme nori riasy, ktoré nastriháme na takú veľkosť, aby sme v nej obalili uvarené kúsky zeleru. Uvarený zeler zlejeme z vody a obalíme do riasy. V miske si vymiešame tempuru s troškou vody, ako obaľovaciu zmes, pridáme majorán a štipku soli. […]