Mesiac: január 2019

Hlavné jedlá, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Thajské žlté kari so zeleninou

Zeleninku si umyjeme očistíme a nakrájame. Cibuľku očistíme, rozkrojíme na štrtiny a rozoberieme na lupienky. Baklažány posolíme a necháme postáť. Medzitým si vymiešame žltú kari pastu v 2 PL kokosového mlieka, potom zmes vylejeme do hrnca a približne 2 minúty ohrievame, kým sa vôňa pasty neuvoľní. Pridáme rybaciu omáčku, pastu z kreviet, kurkumu štipku korenia […]

Dezerty, DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Mango s lepkavou kokosovou ryžou

Ryžu niekoľkokrát premyjeme, zalejeme vodou a dáme variť na 15-20 minút.( Dá sa pripraviť aj v ryžovare). Odstavíme. Mung dál fazuľky si zalejeme vriacou vodou a necháme postáť 20 min, aby nám zmäkli. Medzitým na miernom plameni zohrievame kokosové mlieko, do ktorého pridáme cukor a soľ. Miešame, pokým sa neroztopia. Pozor nevaríme. Do uvarenej ryže […]

Dezerty, Vegetariánske recepty

Štedrá štrúdla

Štrúdľové cesto si rozdelíme na 2 časti. 1 tvaroh vymiešame s 1,5 sáčkom vanilkového cukru, pridáme trošku nastrúhanej citr. kôry a pár kvapiek citr. šťavy. Mleté orechy vysypeme do menšieho hrnca, zalejeme mliekom, osladíme 1 vanilkovým cukrom a tiež citrónovou kôrou a šťavou.Chvíľu povaríme, kým nám hmota nezhustne. Slivkový lekvár si tiež vymiešame s citrónovou […]

Pomazánky, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Falošná lososová pomazánka

Sojakrémy si vytlačíme do misky, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a údené tofu. Zamiešame, pridáme majonézu, roztlačený cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti. Opäť premiešame, nech sa ingrediencie pekne prepoja. Podávame na opekaných hriankach, s množstvom čerstvej zeleniny. Ja ešte zvyknem posypať opekanými slnečnicovými semienkami s rozmarínom a soĺou, pokvapkané oliv. olejom Dobrú chuť:)

Dezerty, DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Hriešne zdravý koláčik

Quinou dáme variť do kokosového mlieka na 25 min. Postupne pridávame kakaový prášok, sirup, karob a varíme do zhustnutia. Počas varenia miešame, aby sa nám quinoa nepripálila. Keď máme zmes uvarenú, prisypeme sušené goji, a nasekané mandle s kešu. Zamiešame. Formu na srnčí chrbát, alebo muffinkove formy vymažeme kokosovým olejom a nalejeme do nich pripravenú […]