ZDRAVIE NA TANIERI 2 ks červenej repy 200 g hladkej špaldovej múky 100 ml vlažnej vody 10 g droždia 2 PL olivového oleja červené pesto mäkký lozí syr píniové oriešky 2ks červenej repy na oblohu na pizzu cherry paradajky baby špenát bazalka tymián 2 ks vajíčka uverené na tvrdo Droždie zmiešame s vlažnou vodou, počkáme, […]
Mesiac: február 2021
Cviklové wrapy s údeným lososom
JEMNÁ A LAHODNÁ CHUŤ 2 vajíčka 120 g hladkej špaldovej múky 250 ml šťavy z červenej repy 1/2 CL prášku do pečiva 1/2 CL mletej rasce 1/2 -1CL mletého koriandru soľ farebné korenie olivový olej na teplú úpravu 100 g nátierka lučina nadýchaná bylinková 1 kvapka Doterra olej Lemon/ citrónová kôra/citrónová šťava 100 g balenie […]
Pečené cuketové hniezda s vajíčkom avokádom a bazalkou
PRE KRAJŠIE RÁNA 2 cukety 2 vajíčka 1 avokádo (167g – 1 SJ asi 1/2 avokáda) bazalka čerstvá cherry paradajky soľ, farebné korenie, chilli vločky Cukety umyjeme, zbavíme šupky, položíme na podložku a škrabkou na pomarančovú kôru naškrabkáme tenké špagety. Postupne ju otáčame kým ju zo všetkých strán nenaškrabkáme. Škrabkou siahame len po časť kde […]
Cviklová šošovica
TIP NA PRÍLOHU 2 hlávky predvarenej cvikle 250g 100 ml cviklovej šťavy 120 g zelenej/čiernej šošovice (nerozvarí sa) 1 šalotka 3 strúčiky cesnaku olivový olej 3 malé mrkvy 100 g zeleru zeleninový bujón soľ, farebné korenie mäkký kozí syr čerstvý tymián Toto jedlo je skvelou prílohou k pečeným rybám, či k rozmarínovému kuraťu, ale aj […]
Karamelizované medové balzamico cestoviny s pečenou cviklou a šľahaným kozím syrom
LÁSKA NA TANIERI 250 g cestovín / špagety 2 hlávky cvikle predvarenej /pečenej olivový olej tymián čerstvý soľ, farebné korenie 200 g šampiňóny 1 PL masla/oliv.olej 3 strúčiky cesnaku 80 ml balzamicový ocot 3 PL medu drvené chilli krémový kozí syr lučina/ vegan krémový syr 1 PL bieleho jogurtu granátové jablko na ozdobu lístky micro […]
Krémová cibuľová polievka s karamelizovanou cibuľou, vegan slaninou a červeným jablkom
DOKONALÁ CHUŤ 400 g bielej cibule 1 a 1/2 PL olivový olej 1 PL maslo/oliv.olej 1PL medu 200 ml zeleninový vývar 100 ml cider jablko 100 ml smotana na varenie/ rastlinná smotana 1/2 červené jablko vegan slanina/údená slanina granátové jablko(môže sa vynechať) na ozdobu bazalka/ pažítka 320 g cibule si nakrájame na malé kocky, 80 […]
Kuracie teriyaki so sezamom bielou kapustou a chrumkavou brokolicou v tempurovom cestíčku
500 g kuracích stehien vykostených z bio farmy 3 PL olivový olej 2 strúčiky cesnaku 2 PL sójovej omáčky 1 PL medu mletý/čerstvý zázvor 2 PL ryžového octu brokolica mrkva basmati ryža opekané sezamové semienka 1/4 bielej kapusty 2PL olivový olej 2PL sójovej omáčky 1PL medu mletý zázvor 2PL ryžového octu Najskôr si pripravíme teriyaki […]
Batátové pyré s karamelizovanou cibuľkou, pečenou hruškou, kozím syrom a medom
VYNIKAJÚCA CHUŤ 3 batáty 1 zemiak 1 PL maslo 50 ml rastlinné mlieko 1 červená cibuľa nakrájaná na kolieska 1 šalotka 1 PL medu kozí syr v rolke hruška/jablko nakrájané na plátky píniové oriešky a bylinky na ozdobu Batáty a zemiak očistíme, nakrájame na kolieska a dáme variť do mierne osolenej vody. Medzitým si pripravíme […]
Cviklový šalát s cukinou, cícerom, špenátom fetou a olivami
RÝCHLY A VÝŽIVNÝ 250 g predvarenej cvikle 240 g cíceru v náleve 1/2 cukety 1 červená cibuľa cesnak sušené paradajky 4 – 5 kusov feta syr / vegan greek style 1 vanička čerstvého baby špenátu olivový olej balzamikový ocot soľ, korenie, citrónová šťava píniové oriešky petržlenová vňaťka Červenú cibuľu s cesnakom si nakrájame nadrobno a […]