Mesiac: apríl 2020

DIA recepty, Hlavné jedlá

Cviklovo avokádový šalátik s pečeným lososom

Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť, potom ju ošúpeme a najemno nastrúhame, prípadne kúpime už uvarenú a len nastrúhame. Pridáme na kúsky nakrájané avokádo, pár kvapiek citrónovej šťavy, vegan majonézu, soľ, farebné korenie a bylinky na dochutenie. Necháme postáť v chlade. Lososa umyjeme, osolíme a upečieme v rúre pri 180 stupňoch približne 25-30 minút. Šalát […]

Dezerty, DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Makovo jogurtová vegan bublanina s drobným ovocím

Modrý mak si pomelieme, presypeme ho do hlbšej misy a pridáme k nemu cukor/stéviu. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. V druhej mise si vymiešame chia semienka s 2 PL vody, pridáme jogurt, roztopený kokosový olej, citrónový olej a postupne pridávame mak s cukrom. Nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom a vypracujeme cesto. Formu […]

Dezerty, Vegetariánske recepty

Tiramisu s dokonalou chuťou

Uvaríme si kvalitnú kávu a necháme vychladnúť. Vnútro- boky tortovej formy vyložíme piškótami, ak sú dlhé, skrátime ich na polovicu. Potom si vymiešame 400 ml jogurtu a 100 ml kokosového krému s cukrom, pridáme 1 CL cappuccina a 2 balíčky smeta fixu. Vyšľaháme do tuhej peny. Dno tortovej formy obložíme piškótami, ktoré po dĺžke postupne […]

Chuťovky, Hlavné jedlá, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Baklažánové kofty a coleslaw s kukuricou

Baklažán si nakrájame na drobné kúsky, alebo nastrúhame cez veľké otvory na kovovom strúhadle nasolíme a necháme postáť 10 minút.Potom prepláchneme pod tečúcou vodou, Vo veľkej mise premiešame baklažán s múkou, nasekaným petržlenom alebo koriandrom a zvyškom korenín. Z hmoty vypracujeme kofty – placky vo veľkosti asi 7cm , nie príliš hrubé, aby sa nám […]

Dezerty, DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Matcha latte a matcha koláčiky s jahodovo jogurtovou náplňou

1 PL lyžicu matcha kokosového nápoja zalejeme troškou vody, 80 stupňovou a dolejeme napeneným rastlinným mliekom. Podľa chuti dosladíme. Na matcha koláčiky si pripravíme 2 PL sušeného matcha kokosového nápoja Topnatur, rastlinné mlieko(kokosové, mandľové), 2 PL chia semienok, rozpustený kokosový olej, kryštál stéviu, Zamiešame, postupne pridávame múku vymiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme vláčne cesto. […]

Chuťovky, DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Hummus z červenej šošovice s pečenou mrkvou

Mrkvu si očistíme, nakrájame na štvrťky a menšie kúsky, pridáme zmes korenia grilovaná zelenina a kurkumu, pokvapkáme oilivovým olejom a upečieme v rúre na 180 st. približne 30 minút. Medzitým si premyjeme šošovicu a dáme variť v osolenej vode na 15 minút. Pridáme tahini pastu, olivový olej,roztlačený cesnak, upečenú mrkvu a kurkumu. Celé rozmixujeme. Dochutíme […]

Dezerty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Fermentovaná ovsená kaša s matcha kokosovým mliekom

Večer si pripravíte a ráno si nájdete výživné raňajky. Ako na to? Ovsené vločky a pomleté ľanové semienka zalejeme matcha kokosovým mliekom, pridáme strúhaný kokos, podľa chuti sirup/stéviu, Zamiešame. Necháme cez noc postáť v chladničke a ráno podávame so semienkami, kokosovými lupienkami, drobným ovocím, prípadne s džemom, ktorý si rýchlo pripravíme z čučoriedok, ktoré zahrejeme […]

Chuťovky, DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Coleslaw šalátik vegan

Kapustu umyjeme, zbavíme vrchných listov, prekrojíme na štvrťky a vykrojíme hlúbik. Natenko nakrájame na rezančeky, mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme ku kapuste, osolíme a necháme postáť, kým kapusta nepustí šťavu. Medzitým pridáme 1 CL horčice a 375 g vegan majonézy. Celé množstvo dôkladne premiešame a dochutíme farebným korením a citrónovou šťavou. Necháme vychladnúť. […]

DIA recepty, Polievky, Vegetariánske recepty

Polievka s medvedím cesnakom a kozím syrom

Na ghee masle/oliv.oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme na kúsky nakrájaný topinambur a zamiešame. Prilejeme 750 ml zeleninového vývaru a varíme, pokým topinambur nezmäkne cca 10 minút. Potom pridáme umyté listy medvedieho cesnaku, natur vegetu, sušený pečený cesnak , farebné korenie a chilli podľa chuti. Celé rozmixujeme. Podávame s opekanými semienkami, strúhaným kozím syrom […]