Mesiac: september 2020

DIA recepty, Hlavné jedlá

Opekaný zubáč so zeleninou, bylinkami, citrónom a batátovým pyré

Filety zubáča umyjeme, osušíme a jemne osolíme. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Obložíme strúhanými cuketovými špagetami zo žltej a zelenej cukety a strúhanej mrkvy. Nakoniec pridáme plátky jemne nakrájaného masla a prikryté pečieme v rúre pri 180 stupňoch približne 25 minút. Následne odokryjeme a dopekáme ešte 5-10 minút.Medzitým si očistíme batáty, zemioanky […]

Dezerty, DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Vegan hruškovo čokoládový koláčik

Z chia semienok, vlažného mlieka, oleja, štipky soli, cukru/stévie, kakaa, roztopenej horkej čokolády a múky s kypriacim práškom bez fosfátov, vypracujeme cesto, do ktorého nastrúhame 1/2 hrušky a zamiešame. Prenesieme na olejom vymastenú tortovú formu vo veľkosti s priemerom 18 cm. Cesto uhladíme, na vrch cesta naukladáme zvyšok mäkkých hrušiek, ak nie sú mäkké, zahrejeme […]

DIA recepty, Hlavné jedlá, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Karfiolovo cícerové kari s kokosovým mliekom

Všetku zeleninu umyjeme, karfiol rozoberieme na malé ružičky, batát a mrkvu očistíme a nakrájame na kúsky, cibuľku na drobno. Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme kurkumu, kari, kúsky batátu, mrkvy a karfiolu. Ďalej cesnak a zeleninový bujón. Podlejeme troškou vody a dusíme do zmäknutia. Ku koncu varenia pridáme cícer, mletý zázvor a chilli podľla […]

Dezerty

Hruškový cheesecake so slaným karamelom

Najskôr si pripravíme korpus. Sušienky rozdrvíme na jemno a pridáme zmäknuté maslo. Poriadne premiešame a natlačíme na dno a boky tortovej formy. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 stupňoch cca 10 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme hrušky na ozdobu. Čerstvé hrušky umyjeme, ošúpeme a celé vložíme do vody, do ktorej pridáme […]