1 kg mladých čerstvých lúskov 1-2 cukety zeleninový bujón kurkuma kari chilli 1 cibuľa 1 batát cherry paradajky 6-8ks olivový olej na teplé použitie kokosové mlieko natur vegeta/soľ Mladé lúsky očistíme – orežeme konce z oboch strán a nakrájame na menšie kúsky, uvaríme v slanej vode približne 10minút. Medzitým si očistíme cibuľu, cuketu a batát, […]
Mesiac: august 2021
Kuracie stehienka a pečienky s jabĺčkom a majoránkou
500 g kuracích stehienok z bio farmy 500 g kuracích pečienok z bio farmy olivový olej na teplé použitie zeleninový bujón natur vegetka 1 cibuľa 1-2 jablká sušená majoránka Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré chutí nielen na jeseň. Kuracie stehná a pečienky očistíme a nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Na olivovom […]
Pudingový koláč s ovocím
1 puding čokoládový/ vanilkový na cesto: 80-100ml vlažné rastlinné mlieko 2 PL kryštál stévie s erythritolom 240 g hladká špaldová múka typ 630 16 SJ 1 vajíčko štipka soli 1/2 balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov 20 g roztopeného masla 80-100 ml vlažného rastlinného mlieka 100 g banán 2 SJ 1 väčšie jablko 160g 2 SJ […]
Šalát z pečenej repy, zemiakov a bryndze
1 bryndza 400 g červenej predvarenej repy olivový olej soľ granulovaný cesnak čerstvý tymián petržlenová vňať 4 zemiaky vegan slanina (môže sa vynechať) Predvarenú repu a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme, posypeme tymiánom, cesnakom, pokvapkáme olivovým olejom, prikryjeme a upečieme v rúre do mäkka. Približne 45minút. Na záver pridáme rozdrobenú bryndzu a na kúsky […]