Všetky suché suroviny zmiešame vo väčšej mise. Pridáme soľ, medzi prsty rozmarínu a zamiešame. Nakoniec pridáme lyžičku sirupu a prilejeme vlažnú vodu. Opäť zamiešame a necháme postáť v chlade, kým nám chia semienka, ľanové semienka a psyllium nenaberú na objeme a voda sa pekne nevsiakne, približne 30 minút. Potom si pripravíme formu na pečenie chleba, […]
Mesiac: apríl 2019
Raw mandľovo limetkové kuriatka
Mleté mandle a vločky presypeme do misky, pridáme strúhanú citrónovú kôru a šťavu z 1/2 limetky, ryžový sirup, mandľové maslo, kokosový olej a vypracujeme tuhšiu hmotu. Pomocou formičiek tvarujeme kuriatka, ktoré zdobíme mandľovým maslom/ kokosovo vanilkovým krémom , strúhaným kokosom a celou mandľou. 1 ks má 0,87 SJ
Mandľovo kokosovo limetkové mini bábovečky
Vajíčko s cukrom/stéviou vyšľaháme, pridáme vlažné rastlinné mlieko, kokosový olej, múku vymiešanú s kypriacim práškom, mleté mandle, strúhaný kokos, citrónovú kôru a šťavu. Vymiešame . Hotovú zmes preložíme do formičiek na mini bábovky a pečieme pri 180 st. 25 minút. Hotové mini bábovečky pokvapkáme ryžovým sirupom, strúhaným kokosom a ružovým korením.) 1 ks mini bábovečky […]
Domáca kokosovo – škoricová granola
Do väčšej misky si nasypeme ovsené vločky, do ktorých postupne pridávame nasekané pekanové orechy, slnečnicové semienka, strúhaný kokos, mletú škoricu, nakrájané sušené ďatle, roztopený kokosový olej a ryžový sirup. Rukami vypracujeme granolu, ktorú vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 15 minút pri 160 st. Nakoniec do upečenej granoly […]
Zapekaná špargľa s údeným tofu, sušenou paradajkou a tahini
Zelenú špargľu si premyjeme , drevité konce odrežeme a dáme variť osolenej do vody na 2 minútky. Následne opláchneme studenou vodou. Na malý pekáčik naukladáme postupne špargľu, na ktorú nastrúhame údené tofu a nakrájame sušené paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme natur vegetkou a dáme piecť do rúry na 15-20 minút, pri 180 st. Vyberieme z […]
Cuketovo pórkovo cícerové karbonátky
Na ghee masle krátko opečieme na kolieska nakrájaný pór, nastrúhanú cuketu a mrkvu. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku kurkumy, kari, cesnaku, nasekaných špenátových listov a zamiešame. Preložíme do misky, pridáme 1 vajíčko, roztlačený cícer a strúhané tofu. Vytvoríme karbonátky, ktoré opekáme na troške ghee masla do zlatista. Ozdobíme s cuketovými rezančekmi a nasekaným špenátom. Môžme ich […]