Autor Aďka

Chuťovky, Dezerty, DIA recepty, Vegetariánske recepty

Perníkové stromčeky

Tieto milé perníkové stromčeky si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Sú jemnučké, na pohľad lákavé a chutia famózne. Tak si ich poďme spolu pripraviť. Vajíčka s cukrom/stéviou vyšľaháme do peny, asi 3 minútky. Postupne pridávame smotanu, horké kakao a múku zmiešanú s kypriacim práškom, škoricou a štipkou soli. Vymiešame do hladkej peny. Nakoniec do […]

Dezerty, DIA recepty, Vegetariánske recepty

Luxusná gaštanová roláda

4 vajíčka 3PL hladkej špaldovej múky 1/2 bal. kypriaceho prášku na pečenie bez fosfátov 4PL vlažnej vody 30g horkého kakaového prášku 3-4PL práškového cukru/stévie 1 gaštanové pyré 1 mascarpone 4PL bieleho jogurtu gréckeho typu práškový cukor/stévia na dochutenie 2PL karpatské brandy KBŠ (môže sa vynechať) 80g horká čokoláda 70-85% trošku masla/kokosové oleja 70g rastlinné mlieko […]

Chuťovky, Dezerty, Vegetariánske recepty

Gaštanové tiramisu

1gaštanové pyré 1 mascarpone uvarená káva 1 biely jogurt gréckeho typu cappuccino v prášku piškóty dlhé pafino kakaový prášok mletá stévia s erythritolom/ práškový cukor Tento luxusný dezert vás dostane svojou chuťou a vôňou. Je pri tom jednoduchý na prípravu, tak poďme na to. Najskôr si uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone zmiešame s bielym […]

Chuťovky, DIA recepty, Vegetariánske recepty

Krekry s kyslou kapustou

250 g kyslá kapusta 60 g ghee maslo/bravčová masť 180-200ghladká špaldová múka (13,33SJ -200g múky) 55 g drvené tekvicové semienka (1SJ) troška mletej rasce 1/2CL soli voda podľa potreby Kyslú kapustu navážime, v dlaniach jemne odšťavíme, nepreplachujeme. Nakrájame na menšie kúsky. Ku kapuste primiešame roztopené ghee maslo/bravčovú masť, podrvené tekvicové semienka a postupne pridávame múku. […]

Chuťovky, DIA recepty, Hlavné jedlá

Zapekané avokádo s údeným lososom a vajíčkom

1 balenie údený losos pláty 2 avokáda 4 vajíčka limetka bylinky podľa chuti kôpor, pažítka, petržlenová vňať plátky masla soľ podľa potreby Tieto raňajky potešia nejeden mlsný jazýček, naozaj skvostná kombinácia chutí údeného lososa, jemného avokáda vajíčka a sviežej limetky. Tak jednoduché a výsledok dokonalý. Zrelé avokáda prerežeme na polovice. Kôstku opatrne odstránime. Potrieme ich […]

Dezerty, DIA recepty, Vegetariánske recepty

Jablkovo škoricové lavašinky

2-3 jablká 1plát lavašového cesta škoricový cukor (mletá škorica a stévia s erythritolom 1 vajíčko na potretie cesta Tento recept je veľmi jednoduchý a zdravší, než lístkového cesta. Lavaš dostanete kúpiť v potravinách so zdravou výživou. Poďme však k receptu. Jablká umyjeme, nakrájame na kolieska hrubé cca 0,5cm, zbavíme jadrovníka, (ja som použila malú guľatú […]

Dezerty, DIA recepty, Vegetariánske recepty

Hruškové galetky s vanilkovým pudingom, škoricou a mandľovými lupienkami

200g hladkej špaldovej múky 1 vajce 4PL cukru/ stévie s erythritolom 60 g roztopeného masla štipka soli 3PL vlažnej vody 3hrušky 500ml mlieka 1vanilkový puding maslo klinčeky 6ks mletá škorica mandľové lupienky Najskôr si uvaríme puding podľa návodu a necháme vychladnúť. Medzitým, si zmiešame múku s cukrom/stéviou a erythritolom, pridáme žĺtok, roztopené maslo, vlažnú vodu […]

Chuťovky, DIA recepty, Hlavné jedlá

Baklažánové rolky s citrónovou ricottou, špenátom, sušenou paradajkou a prosciuttom

2 menšie baklažány soľ cesnak tymián olivový olej sušené paradajky naložené v oleji 1/2 vaničky čerstvý baby špenát 2balenia prosciutta 1ricotta strúhaná citrónová kôra/Doterra Lemon oil 1kv. kapari petržlenová vňať Týmto jedlom si získate priazeň všetkých hostí. Ideálne jedlo na párty ako jednohubky. Tak poďme si ho predstaviť. Baklažány umyjeme, narežeme pozdĺžne na tenšie pláty. […]

DIA recepty, Hlavné jedlá, Vegetariánske recepty

Cuketové lasagne plnené ricottou, strúhanou mozzarellou, bazalkou a parmezánom

2 stredne veľké cukety 1 ricotta čerstvá bazalka parmezán olivový olej šalotka 500ml paradajkového pyré pasírované 1 zeleninový bujón vegeta bobkový list nové korenie cukor/stévia na dochutenie 1 strúhaná mozzarella sušená bazalka oregano čerstvá petržlenová vňať olivový olej tagliatelle Toto jedlo je ideálne na letné ľahké obedy, či večere. Príprava nie je náročná, ak si […]

Chuťovky, DIA recepty, Hlavné jedlá, Vegetariánske recepty

Špaldová foccacia s bazalkou, fetou, paradajkami a mozzarellou

250g hladkej špaldovej múky 175ml vlažnej vody 1/2 sáčku sušeného droždia 1CL morskej soli 1 kocka cukru sušená bazalka cherry paradajky 1 červená cibuľa (šalotka) 1syr feta 1 mozzarella alebo 1 balenie mini mozzarella 25-30 ml olivový olej za studena lisovaný (rozmarínový olivový olej) čerstvé lístky bazalky na ozdobu Najskôr si pripravíme kvások. Do vlažnej […]