1 zeler 125g šampiňóny 2 červené cibule 1 vanička čerstvého baby špenátu za hrsť pekan orechy za hrsť lúpané mandle 100g gorgonzola (alebo iný syr s modrou plesňou) soľ olivový olej Týmto chutným malým predjedlom si získate srdcia všetkých grumánov. Tak poďme na to. Zeler riadne umyjeme, nešúpeme. Spodnú časť zrežeme a buľvu nakrájame na […]
Autor Aďka
Štedré galetky
200g hladkej špaldovej múky 1 vajce 100g roztopené maslo strúhaná citrónová kôra 1/2 balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov 2-3 PL stévia s erythritolom/kokosový cukor štipka soli 3 PL vlažnej vody 2PL drvených ľanových semienok mletý mak mlieko stévia s erythritolom strúhaná citrónová kôra bio/Lemon olej Doterra mleté orechy mlieko stévia s erythritolom strúhaná citrónová kôra […]
Ďatle plnené opekanými pekan orechami a arašidovým maslom s horkou čokoládou
1 balíček mäkkých ďatlí bez kôstky 1 balenie arašidový krém s horkou čokoládou Allnatura 1 balíček pekan orechov (tesco) 1 horká čokoláda 85% Lindt 1 PL kokosový olej/maslo ryžový sirup/med lyofilizované jahody/maliny na ozdobu Ak nemáte dostatok času a nechce sa vám vypekať, no máte chuť na niečo sladké, ponúkame vám ďalší z jednoduchých a […]
Ružové ďatle plnené pekan orechami a kurkumovo citrónovo zázvorovou čokoládou
1 balíček mäkkých ďatlí bez kôstky 150g opekané pekan orechy (tesco) 1 čokoláda Benjamissimo Happy edition curcuma ginger lemon organic a vegan 60g 1PL kokosový olej / maslo ružové puky bio (Sonnentor) Tieto napohľad nádherné a chuťovo dokonalé ďatle si určite zamilujete, ak patríte medzi gurmánov. Nie nadarmo sa hovorí, kým neochutnáš – o mnohé […]
Cviklová galetka s kozím syrom a figovým džemom
100g hladkej špaldovej múky 6,66SJ 2štipky soli 2 štipky drvený rozmarín 1 vajíčko 30 g zmäknutého masla 2PL vody 1PLdrvených ľanových semienok pekan orechy 1cvikla 104g – 1SJ 1 kozí syr lučina 2CL figový džem 1SJ soľ, tymián, rozmarín rukola reďkovkové výhonky čerstvá figa na ozdobu V jesennej pohode a v jesenných farbách si vychutnajte […]
Patizónové mini pizze
2ks mini patizóny soľ korenie na pizzu a cestoviny bazalka 2ks paradajky (paradajkový základ) 2ks mozzarella údený oštiepok plátky pečený cesnak olivový olej na teplé použitie čerstvá bazalka farebná paprika na ozdobu Mini patizóny umyjeme, nakrájame na približne 1cm hrubé kolieska. Osolíme a okoreníme so zmesou korenia na pizzu. Preložíme na grilovaciu panvicu s troškou […]
Pečené hrušky, karamelizovaná červená cibuľa s medom, soľou a halloumi
3hrušky rôzne druhy (zelené a žlté) pre farbu môžme použiť aj 1 červené jablko 1 červená cibuľa trošku soli 1-2 PL med olivový olej 3-4 vetvičky tymiánu 1syr halloumi Netradičná kombinácia- dokonalá chuť. Hrušky umyjeme, prekrojíme, zbavíme jadierok a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky. Hrušky s cibuľou preložíme na plech vystlaný papierom […]
Jablkovo tvarohové galetky
200g hladkej špaldovej múky 13,33SJ 1 vajíčko 2PL stévie s erythritolom/ kokosový cukor štipka soli 1/2CL kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov 60g masla 3PL vlažnej vody 2PL drvené ľanové semienka (môže sa vynechať) kôra z bio limetky/5kvapiek Doterra lemon olej 1 tvaroh 1SJ 2 jablká 3-4SJ mletá škorica stévia podľa chuti lúpané mandle za […]
Tekvicové rizoto v pečenej tekvici
1 žltá maslová tekvica (tekvica hokkaido) 1 hrnček ryže Arborio olivový olej cibuľa/šalotka soľ 100-200ml zeleninový vývar 200 ml suché biele víno tymián, rozmarín šampiňóny smažený tempeh Tekvicu umyjeme, nakrájame na plátky, semienka odstránime. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, jemne osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry prikryté na cca 25 […]
Jablkové pité s tvarohom a pekan orechami
400g hladkej špaldovej múky 1 kypriaci prášok bez fosfátov 4PL stévia s erythritolom štipka soli 2 vajíčka 125g masla izbovej teploty limetková kôra bio z 1 limetky 5 väčších jabĺk typu ( gala, rubín) 1tvaroh odtučnený za hrsť pekan orechy nasekané 1CL ceylónska škorica mletá mletá stévia s erythritolom na posypanie Pripravíme si cesto z […]