1/2 vaničky čerstvého baby špenátu 250ml vody 1/2 balíka kypriaceho prášku bez fosfátov 120 g hladkej špaldovej múky ( mletých ovsených vločiek) štipka soli 1 vajce 2 lučina linia o 30%menej tuku 2 údený losos pažítka 1 čerstvá červená paprika (kápia) olivový olej na teplé použitie Tieto palacinky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutia […]
Autor Aďka
Slané tartaletky s figovým džemom, karamelizovanou červenou cibuľou, modrým syrom a tymiánom
2balenia lístkového cesta v rolke 2 ks nivy alebo(niva+gorgonzola) figový džem 1kg červená cibuľa olivový olej soľ 1 vajíčko čerstvý tymián (sušený) 1 balík sušené figy (umyté nakrájané na plátky) Cibuľu zbavíme šupky, nakrájame ju na kolieska a na olivovom oleji osolené opečieme a podusíme do zlatista približne 35 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým si rozvinieme […]
Sendviče s vajíčkovým šalátom
5 vajec uvarených na tvrdo 1 šalotka 1/4 -1/2 malého zeleru 1CL horčice 2PL majonézy (light, vegan) 1PL bieleho jogurtu 2 malé zavárané uhorky soľ mleté farebné korenie šalátové korenie klíčky šalátová uhorka mrkva sendviče Vajíčka uvaríme na tvrdo. Zeler zbavíme šupky a na jemnom strúhadle nastrúhame. Osolíme, necháme chvíľu postáť. Precedíme a preložíme do […]
Mini cheesecake s limetkou a malinami bez lepku a laktózy
1 balík sušienok Limky kakaové neplnené (150g) 2 PL kokosový olej 2 bezlaktózové mascarpone 2 biele jogurty bez laktózy stužovač šľahačky bezgluténový Biovegan Sahnesteif sladidlo podľa chuti/cukor bio citrónová kôra z 1 citrónu 2-3kv Doterra lemon oil 1 balík čerstvých malín nasekané pistácie čokoláda kokosová raw bio s pistáciami (bez laktózy) sušené ružové lupienky na […]
Zelerové crostini
1 zeler 125g šampiňóny 2 červené cibule 1 vanička čerstvého baby špenátu za hrsť pekan orechy za hrsť lúpané mandle 100g gorgonzola (alebo iný syr s modrou plesňou) soľ olivový olej Týmto chutným malým predjedlom si získate srdcia všetkých grumánov. Tak poďme na to. Zeler riadne umyjeme, nešúpeme. Spodnú časť zrežeme a buľvu nakrájame na […]
Štedré galetky
200g hladkej špaldovej múky 1 vajce 100g roztopené maslo strúhaná citrónová kôra 1/2 balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov 2-3 PL stévia s erythritolom/kokosový cukor štipka soli 3 PL vlažnej vody 2PL drvených ľanových semienok mletý mak mlieko stévia s erythritolom strúhaná citrónová kôra bio/Lemon olej Doterra mleté orechy mlieko stévia s erythritolom strúhaná citrónová kôra […]
Ďatle plnené opekanými pekan orechami a arašidovým maslom s horkou čokoládou
1 balíček mäkkých ďatlí bez kôstky 1 balenie arašidový krém s horkou čokoládou Allnatura 1 balíček pekan orechov (tesco) 1 horká čokoláda 85% Lindt 1 PL kokosový olej/maslo ryžový sirup/med lyofilizované jahody/maliny na ozdobu Ak nemáte dostatok času a nechce sa vám vypekať, no máte chuť na niečo sladké, ponúkame vám ďalší z jednoduchých a […]
Ružové ďatle plnené pekan orechami a kurkumovo citrónovo zázvorovou čokoládou
1 balíček mäkkých ďatlí bez kôstky 150g opekané pekan orechy (tesco) 1 čokoláda Benjamissimo Happy edition curcuma ginger lemon organic a vegan 60g 1PL kokosový olej / maslo ružové puky bio (Sonnentor) Tieto napohľad nádherné a chuťovo dokonalé ďatle si určite zamilujete, ak patríte medzi gurmánov. Nie nadarmo sa hovorí, kým neochutnáš – o mnohé […]
Cviklová galetka s kozím syrom a figovým džemom
100g hladkej špaldovej múky 6,66SJ 2štipky soli 2 štipky drvený rozmarín 1 vajíčko 30 g zmäknutého masla 2PL vody 1PLdrvených ľanových semienok pekan orechy 1cvikla 104g – 1SJ 1 kozí syr lučina 2CL figový džem 1SJ soľ, tymián, rozmarín rukola reďkovkové výhonky čerstvá figa na ozdobu V jesennej pohode a v jesenných farbách si vychutnajte […]
Patizónové mini pizze
2ks mini patizóny soľ korenie na pizzu a cestoviny bazalka 2ks paradajky (paradajkový základ) 2ks mozzarella údený oštiepok plátky pečený cesnak olivový olej na teplé použitie čerstvá bazalka farebná paprika na ozdobu Mini patizóny umyjeme, nakrájame na približne 1cm hrubé kolieska. Osolíme a okoreníme so zmesou korenia na pizzu. Preložíme na grilovaciu panvicu s troškou […]