Mesiac: august 2019

DIA recepty, Hlavné jedlá

Tekvicovo mrkvové kari s krevetami, kokosovým mliekom chilli a šafránovou ryžou

Tekvicu s mrkvou očistíme a nakrájame na kocky. Na rozohriaty olivový olej dáme opiecť tekvicu s mrkvou. Pridáme roztlačené cesnakové strúčiky a zamiešame .Ochutíme troškou kari, kurkumy, chili papričkami v koreničke, citrónovou trávou,citrónovou šťavou z 1/2 citróna a osolíme. Podlejeme troškou vody a povaríme. Na vedľajšej panvičke si na olivovom oleji opečieme vodou prepláchnuté lúpané […]

DIA recepty, Hlavné jedlá, Vegetariánske recepty

Grilovaná zelenina s halloumi

Zeleninku si umyjeme, nakrájame na kúsky, baklažán mierne osolíme a necháme postáť 10 minút, kým sa nespotí, potom opláchneme vodou, posypeme tymiánom a cesnakovým práškom a spolu s čiernymi olivami uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ku koncu pečenia pridáme na kúsky nakrájaný syr cheddar. Ostatnú zeleninku naukladáme tiež na plech ochutenú podľa rozpisu […]

DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Lavaš vegan wrap

1 plát lavaš cesta rozdelíme na 2 časti. Stred cesta potrieme humusom, na ktorý ukladáme opečené falafel guličky, pridáme kúsky uvarenej brokolice, nakrájanú papriku, plátky vegan syra, sladkú kukuricu a špenátové listy a na kúsky nakrájané avokádo. Wrapy zvinieme do rolky a krátko zapečieme. Môžme použiť gril na panini ,alebo sendvičovač. Ideálne na cesty. Rýchle […]

Dezerty, DIA recepty, Vegánske recepty, VEGE recepty, Vegetariánske recepty

Lavaš kúsky jablko- škorica- figy

1 plát lavaš cesta rozdelíme na 8 rovnakých častí. Jablká postrúhame a dosladíme kryštál. stéviou. Každý diel lavašu potrieme arašidovým maslom, pridáme strúhané jabľčko , mletú škoricu a na kúsky nakrájanú figu. Zavinieme, potrieme rastlinným mliekom, alebo vajíčkom a pečieme v rúre pri 180 stupňoch 22 minút. Podávame s pečenou figou. 1 kúsok – 2 […]

Dezerty, DIA recepty

Lavaš štrúdla s tvarohom a čerešňami

1 lavaš plát rozdelíme na 2 polovice, z ktorého si upečieme 2 štrúdle. Do stredu každej z nich rozotrieme 1tvaroh vymiešaný zo stéviou a strúhanou citrónovou kôrou, prípadne môžme použiť prírodnú citrónovú esenciu z bio citrónov (kôry).Nakoniec pridáme po 70 g čerešní do každej štrúdle a lavaš cesto zavinieme. Vrch cesta potrieme trochou rastlinného mlieka, […]