Cviklová šošovica

TIP NA PRÍLOHU

  • 2 hlávky predvarenej cvikle 250g
  • 100 ml cviklovej šťavy
  • 120 g zelenej/čiernej šošovice (nerozvarí sa)
  • 1 šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 3 malé mrkvy
  • 100 g zeleru
  • zeleninový bujón
  • soľ, farebné korenie
  • mäkký kozí syr
  • čerstvý tymián

Toto jedlo je skvelou prílohou k pečeným rybám, či k rozmarínovému kuraťu, ale aj ako samostatné jedlo. Príprava nie je vôbec náročná a výsledok vás ohromí, navyše je plné vitamínov a bielkovín. Takže najskôr si nakrájame šalotku s cesnakom nadrobno. Osmahneme na olivovom oleji, pridáme namočenú šošovicu a na kúsky nakrájaný zeler s mrkvou. Chvíľu spolu opečieme, podlejeme zeleninovým vývarom len toľko, aby nám prekryl vrch zeleniny a dusíme do mäkka. Za občasného miešania prilejeme šťavu z cvikle. varíme približne 20 minút, potom pridáme na kocky nakrájanú cviklu a spolu povaríme ešte 5 minút. Podľa potreby dolejeme trošku vody/ cviklovej šťavy. Uvarené dochutíme soľou a farebným korením. Môžme pridať pár kvapiek citrónu. Podávame samostatne ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu. Ja som zvolila mäkký kozí syr a čerstvý tymián. Dobrú chuť.)

Množstvo

2 veľké porcie

Čas prípravy

35 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *