TIP NA PRÍLOHU
- 2 hlávky predvarenej cvikle 250g
- 100 ml cviklovej šťavy
- 120 g zelenej/čiernej šošovice (nerozvarí sa)
- 1 šalotka
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 3 malé mrkvy
- 100 g zeleru
- zeleninový bujón
- soľ, farebné korenie
- mäkký kozí syr
- čerstvý tymián
cviklová šošovica
Toto jedlo je skvelou prílohou k pečeným rybám, či k rozmarínovému kuraťu, ale aj ako samostatné jedlo. Príprava nie je vôbec náročná a výsledok vás ohromí, navyše je plné vitamínov a bielkovín. Takže najskôr si nakrájame šalotku s cesnakom nadrobno. Osmahneme na olivovom oleji, pridáme namočenú šošovicu a na kúsky nakrájaný zeler s mrkvou. Chvíľu spolu opečieme, podlejeme zeleninovým vývarom len toľko, aby nám prekryl vrch zeleniny a dusíme do mäkka. Za občasného miešania prilejeme šťavu z cvikle. varíme približne 20 minút, potom pridáme na kocky nakrájanú cviklu a spolu povaríme ešte 5 minút. Podľa potreby dolejeme trošku vody/ cviklovej šťavy. Uvarené dochutíme soľou a farebným korením. Môžme pridať pár kvapiek citrónu. Podávame samostatne ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu. Ja som zvolila mäkký kozí syr a čerstvý tymián. Dobrú chuť.)
2 veľké porcie
35 minút
Stredná
Posledné komentáre