- 1gaštanové pyré
- 1 mascarpone
- uvarená káva
- 1 biely jogurt gréckeho typu
- cappuccino v prášku
- piškóty dlhé pafino
- kakaový prášok
- mletá stévia s erythritolom/ práškový cukor
Tento luxusný dezert vás dostane svojou chuťou a vôňou. Je pri tom jednoduchý na prípravu, tak poďme na to. Najskôr si uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone zmiešame s bielym jogurtom, pridáme práškové kapučíno, ( ja som použila s nižším obsahom cukru) a vymiešame do béžovej hmoty. Pridáme nastrúhané gaštanové pyré podľa chuti, stačí polovica balenia, podľa potreby dosladíme mletou stéviou/cukrom. Premiešame. Piškóty namáčame do vychladnutej kávy len do polovice, kladieme do misky, alebo formičky podľa veľkosti a tvaru, ich prispôsobíme, môžme prerezať na polovice a tak namáčať. Ďalej nanesieme vrstvu vymiešaného gaštanového krému, uhladíme, poprášime horkým kakaom a opäť vrstvíme kávové piškóty, gaštanovú hmotu a kakaový prášok. Pokračujeme s vrstvením podľa veľkosti misiek/foriem. Končíme vrstvou horké kakao. Na dozdobenie môžeme nakoniec nastrúhať zvyšok gaštanového pyré. Necháme vychladnúť a podávame. Ideálne ku kávičke. Dobrú chuť:)
Details
4 porcie
40 minút
Posledné komentáre