Rybacie fašírky s omáčkou z pečených paprík paradajok a baklažánu

  • filet z tresky/halibuta
  • 1vajce
  • šalotka/cesnak
  • 1 namočené pečivo
  • vajce na potretie
  • cibuľa,cesnak
  • oôivový olej
  • soľ
  • 2menšie baklažány
  • 2ks kapia
  • 6ks paradajky
  • 1ks mrkva
  • 1ks cuketa
  • paradajkový pretlak a drvené paradajky
  • zeleninový bujón
  • cukor/stévia
  • nové korenie
  • bobkový list
  • bazalka
  • oregano
  • celá škorica

rybacie fašírky s omáčkou t pečených paprík rajčín a baklažánu

Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme, odložíme bokom a necháme vypotiť, aby sa zbavil horkej chuti. Potom ho opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Pripravíme si paradajkový základ. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme nakrájanú kápiu a mrkvu nakrájanú na kolieska zamiešame, opekáme. . Pridáme k paprike a opekáme, premiešame, po chvíľke pridáme nakrájané paradajky zbavené šupky, cuketu nakrájanú na kolieska. Celé to podlejeme paradajkovým pretlakom, môžeme pridať aj pasírované paradajky z konzervy., podlejeme troškou vody, pridáme zeleninový bujón, soľ, nové korenie, bobkový list, bazalku, oregano a varíme do zmäknutia. Medzitým si povaríme rybí filet v jemne slanej vode, ak je treba, odstránime kosti, dochutíme červenou paprikou, mletou rascou, vegetkou, opečenou cibuľkou a cesnakom, pridáme 1 vajíčko a vo vode namočené vyžmýkané pečivko, nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a vytvarujeme guličky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a pečieme cca 25 minút. Omáčku na záver dochutíme pridaním 1 -2 ks celej škorice, ktorá dodá omáčke fantastickú chuť. Pred podávaním vyberieme. Rybacie fašírky podávame s omáčkou a varenými, alebo opekanými zemiakmi dozdobené petržlenovou vňaťou. Letné jedlo ideálne na horúce dni. Dobrú chuť.)Do SJ započítavame len použité zemiaky a pečivo vo fašírke.

Details

Množstvo

6 porcií

Prep time
Čas prípravy

90 minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *