- filet z tresky/halibuta
- 1vajce
- šalotka/cesnak
- 1 namočené pečivo
- vajce na potretie
- cibuľa,cesnak
- oôivový olej
- soľ
- 2menšie baklažány
- 2ks kapia
- 6ks paradajky
- 1ks mrkva
- 1ks cuketa
- paradajkový pretlak a drvené paradajky
- zeleninový bujón
- cukor/stévia
- nové korenie
- bobkový list
- bazalka
- oregano
- celá škorica
rybacie fašírky s omáčkou t pečených paprík rajčín a baklažánu
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme, odložíme bokom a necháme vypotiť, aby sa zbavil horkej chuti. Potom ho opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Pripravíme si paradajkový základ. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme nakrájanú kápiu a mrkvu nakrájanú na kolieska zamiešame, opekáme. . Pridáme k paprike a opekáme, premiešame, po chvíľke pridáme nakrájané paradajky zbavené šupky, cuketu nakrájanú na kolieska. Celé to podlejeme paradajkovým pretlakom, môžeme pridať aj pasírované paradajky z konzervy., podlejeme troškou vody, pridáme zeleninový bujón, soľ, nové korenie, bobkový list, bazalku, oregano a varíme do zmäknutia. Medzitým si povaríme rybí filet v jemne slanej vode, ak je treba, odstránime kosti, dochutíme červenou paprikou, mletou rascou, vegetkou, opečenou cibuľkou a cesnakom, pridáme 1 vajíčko a vo vode namočené vyžmýkané pečivko, nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a vytvarujeme guličky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a pečieme cca 25 minút. Omáčku na záver dochutíme pridaním 1 -2 ks celej škorice, ktorá dodá omáčke fantastickú chuť. Pred podávaním vyberieme. Rybacie fašírky podávame s omáčkou a varenými, alebo opekanými zemiakmi dozdobené petržlenovou vňaťou. Letné jedlo ideálne na horúce dni. Dobrú chuť.)Do SJ započítavame len použité zemiaky a pečivo vo fašírke.
Details
6 porcií
90 minút
Posledné komentáre