Pečené špaldové buchty

  • 380g hladkej špaldovej múky
  • 5g sušeného droždia
  • 1CL cukru
  • 200ml vlažného mlieka
  • 40g zmäknutého masla
  • 4PL cukru/ stévie s erythritolom
  • 2žltky
  • štipka soli
  • 5kv doterra lemon olej/kôra z bio citrona/limetky
  • slivkový lekár hamé/ tvaroh jemný hrudkovity
  • roztopené maslo na potretie

pečené špaldové buchty

Tieto pečené buchty chutia malým aj veľkým, tak si ich poďme spoločne prichystať. Najskôr si pripravíme kvások zo sušeného droždia, vlažného mlieka a 1CLcukru. Všetko v hrnčeku zamiešame lyžičkou, prikryjeme tanierikom, aby kvások lepšie vykysol cca 10 minút- Medzitým si preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, žĺtky, roztopené maslo, nastrúhanú citrónovú kôru a nakoniec prilejeme kvások. Vypracujeme hladké cesto, (ak je riedke, prisypeme múku, ak je husté dolejeme trošku mlieka,) ktoré necháme v miske rýchlokyske, v teple vykysnúť, približne 45minút. Pripravíme si dosku a valček, múku na vysypanie dosky a slivkový lekvár. Cesto prenesieme na pomúčenú dosku a valčekom rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Narežeme ho na 12 rovnako veľkých štvorcov. Po jednom plníme malou lyžičkou slivkovým lekvárom, alebo tvarohom vymiešaným s cukrom a citrónovou kôrou. Okraje každého štvorca poriadne popritláčame, aby nám lekvár pri pečení nevytiekol a v rukách vytvarujeme do tvaru buchty. Takto pripravené ich po jednom vkladáme do kruhovej tortovej formy s priemerom 18-20cm, vystlanej zospodu aj na bokoch papierom na pečenie. Každú jednu buchtu potrieme zo všetkých strán roztopeným maslom, aby sa nám pri pečení nezlepili a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Potom vložíme do rúry a pečieme pri 180-200st. približne 20-25 minút do zlatohneda. Po upečení vytiahneme z rúry, opäť potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť. Nakoniec môžeme a nemusíme poprášiť cukrom /stéviou a podávame. Dobrú chuť. Buchty sú vhodné aj pre diabetikov, pokiaľ použijeme na prípravu cesta 4PL stévie/erythritolu 1 buchta – 2,4SJ

Details

Množstvo

12ks

Čas prípravy

120 minút

Čas pečenia

20-25minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *