- cícer plechovka
- olivový olej za studena lisovaný
- 2 strúčiky cesnak
- citrónová šťava
- 1PL tahini sezam. pasta
- soľ
- farebné korenie
- olivy čierne, zelené
- granátové jablko
- vetvičky rozmarínu
- vegan guličky (falafel)
Veľmi jednoduchý a nenáročný recept vyzerá skvelo a je ideálnou voľbou do chladných dní. Cícer zlejeme z nálevu, preložíme do mixéru, pridáme olivový olej, cesnak, tahini pastu, soľ, farebné korenie a citrónovú šťavu z 1/2 citróna. Rozmixujeme na hladkú kašu. Dochutíme. Na tanieri servírujeme hummus, naokolo poukladáme striedavo zelené a čierne olivy, ozdobíme vetvičkami rozmarínu a nakoniec posypeme granátovým jablkom. Na každý tanier pridáme pár guličiek opečeného falafelu. Na záver celé pokvapkáme olivovým olejom a podávame s pitou alebo bez. Dobrú chuť.)
Details
Množstvo
2-3 porcie
Prep time
Čas prípravy
20minút
Calories
Posledné komentáre